Trainee Manufacturing Engineering

Als trainee word jij opgeleid om als manufacturing engineer het productieproces zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Samen met jouw collega Manufacturing Engineers zorg jij ervoor dat onze klanten op tijd en met de juiste kwaliteit onze vernieuwende en complexe producten ontvangen. Vanuit de werkvoorbereiding leer je onze producten en processen goed kennen. Je bent daarnaast ook veel op de productieafdeling te vinden. We bieden je als trainee een intern opleidingsplan om naar de functie van Manufacturing Engineer toe te groeien. Wij gaan graag het gesprek met je aan over deze leuke uitdaging!

 

Hoe ziet jouw functie eruit?

 

Je gaat aan de slag als Trainee Engineering en samen bespreken we een intern opleidingsplan om je in te werken in de functie van Manufacturing Engineer. Naast de functie technische zaken zal er ook aandacht zijn voor je persoonlijke ontwikkeling. Als Manufacturing Engineer weet je als geen ander hoe het productieproces er op het gebied van activiteiten en planning uit moet komen te zien. Je bent het grootste gedeelte van je tijd bezig met de werkvoorbereiding van onze producten. Samen met jouw collega’s ben jij bezig met het productierijp maken en begeleiden van bestaande, nieuwe en gewijzigde producten naar de fabriek. Je bent dan ook veelvuldig met productie in gesprek over hoe het product het beste geproduceerd kan worden en zorgt uiteindelijk voor een goede werkinstructie. Wanneer het product gereed is voor productie, geef jij het vrij om geproduceerd te worden. Wanneer een project afgerond is, overleg je met productie waar we een volgende keer nog beter op kunnen presteren tijdens het proces.

 

Tot je taken behoren verder:

 

 • Beoordelen van de producten op maakbaarheid, zowel in de aanloopfase als bij wijzigingen;
 • Eerste aanspreekpunt voor productie voor productie gerelateerde vragen en het verwerken van feedback vanuit productie en het afhandelen van interne klachten;
 • In samenwerking met Productie en Proces Engineers het creëren van een optimale product flow in onze organisatie met uiteindelijk het beste resultaat voor de klant;
 • Initiëren en optimaliseren van bestaande productieprocessen en werkwijzen, het doen van verbetervoorstellen en optimalisatie van de kostprijscalculatie;
 • Deelname aan algemene verbeterprojecten;
 • Zorgdragen voor de overdracht van werkzaamheden naar Productie en blijft nauw betrokken en samenwerken na het inregelen wanneer het product is vrijgegeven voor reguliere productie.

 

Wij bieden jou:

 

Een werkomgeving waar de mens centraal staat en waar we persoonlijk contact hoog in het vaandel hebben staan. Wij vinden het belangrijk dat jij jezelf kan blijven ontwikkelen en bieden je dan ook ruimte voor persoonlijke groei, met de vrijheid voor eigen initiatieven. Bij aanvang van deze functie ga je samen met je leidinggevende en HR je persoonlijke ontwikkelingsplan opstellen. Onderdeel daarvan is in ieder geval je interne opleiding gericht op de functie en een Link profiel gericht op persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij je:

 • een marktconform salaris;
 • 27 vakantiedagen, 13 adv dagen;
 • 8% vakantiegeld;
 • flexibele begin- en eindtijden;
 • opleidingsmogelijkheden;
 • pensioensopbouw;
 • reiskostenvergoeding.

 

Onze ideale kandidaat herkent zich in:

 

Je bent gedreven en enthousiast. Je hebt een open houding en je bent niet bang vragen te stellen om de juiste informatie te verkrijgen en zo je werk goed te kunnen uitvoeren. Je bent daarnaast communicatief- en sociaalvaardig en bent klantgericht. Je komt de gemaakte afspraken met zowel de externe als de interne klanten na. Je bent nauwkeuring in je werk en vind het fijn om in teamverband te werken.

Verder vragen we:

 • een afgeronde mbo opleiding in een technische richting aangevuld met een hbo opleiding in bijvoorbeeld technisch bedrijfskunde of een afgeronde hbo opleiding in de richting van bijvoorbeeld Elektrotechniek;
 • Je hebt kennis van manufacturing processen en elektronica;
 • goede kennis en ervaring met MS Office Word en Excel;
 • sterke communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels;
 • werkervaring in een vergelijkbare functie is geen vereiste, mocht je hier wel over beschikken dan nodigen wij jou ook van harte uit om te reageren.

 

Wie wij zijn:

 

Neways Electronics International is actief op de Electronics Services-markt. Als wereldwijde, gedecentraliseerde onderneming hebben we vestigingen in Nederland, Duitsland, Tsjechië, Slowakije, China en de Verenigde Staten en tellen we ruim 2700 FTE. Onze klanten zijn voornamelijk actief in de marktsegmenten: industrie, automotive, medisch, defensie en semiconductor.

Wij staan als werkgever voor: proactiviteit, klantgerichtheid, teamwork, toegankelijkheid, verbeteren, het samen vervullen van ambities en het zijn van een sociale werkgever, binnen een internationale omgeving.

Je gaat aan de slag op onze werkmaatschappij Neways Leeuwarden:

 • Specialisatie: full product lifecycle management voor elektronische modules en systemen;
 • Klantengroep: Industriële automatisering, semiconductor industrie en defensie;
 • Aantal medewerkers: 110 FTE;
 • Gevestigd op het Simon Vestdijkwei 2, 8914 AX in Leeuwarden.

 

Interesse? We maken graag kennis met je!

 

Mocht je nog vragen hebben of meer willen weten, neem dan gerust contact op met Mike Bijster, Corporate Recruiter, via 06-28491152. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op: www.newayselectronics.com/talent. Gebruik de solliciteerbutton om te solliciteren. We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Neways hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en identiteitsbewijs te zien krijgen.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Apply now