Tester Cleanroom

Ben jij een techneut in hart en nieren en heb je ervaring met storing zoeken op elektronica niveau? Kom dan bij ons werken als Tester in de cleanroom. In deze functie zorg jij ervoor dat de geassembleerde producten in de cleanroom getest worden, zodat de kwaliteit, de werking en de betrouwbaarheid hiervan gewaarborgd wordt. Wil jij werken bij een kerngezond en innovatief bedrijf waar je volop de ruimte krijgt om te ontwikkelen en het verschil te maken? Kom dan onze afdeling Module Assembly versterken als Tester Cleanroom.

 

Waar kom je te werken als Tester Cleanroom?

 

Neways Electronics International is een gedecentraliseerde en daardoor slagvaardige organisatie, bestaande uit een holding met twaalf werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Slowakije en China en een verkoop- en servicekantoor in Singapore. We vinden niet alleen onze dienstverlening aan klanten belangrijk, maar ook dat we een prettige werkomgeving creëren voor onze ruim 2500 collega’s wereldwijd. Creativiteit en werkplezier staan bij ons centraal en we hechten grote waarde aan persoonlijke relaties met klanten. We geloven dat echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit van onze producten: producten die ons leven aangenamer maken. Onze kernwaarden zijn: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

Neways Advanced Applications, gevestigd op het Science Park Eindhoven te Son, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productverbetering, assemblage en het onderhoud van hoogwaardige functionele modules en subsystemen. Werken bij Neways Advanced Applications voelt als werken binnen een familiebedrijf met ruim 280 medewerkers, waar loyaliteit, flexibiliteit en doorgroeimogelijkheden hoog in het vaandel staan. Er wordt gewerkt aan high mix en low volume elektronische samenstellingen die aan mondiaal opererende original equipment manufacturers worden verkocht. Klanten zijn veelal actief in de volgende marktsegmenten: medische diagnosesystemen, medische analysesystemen, dataverwerking, transport en opslag van elektronische data, machinebesturingen en analyseapparatuur.

Wat ga je doen als Tester Cleanroom?

 

Als Tester Cleanroom ben je vanuit de afdeling Module Assembly verantwoordelijk voor het testen en afregelen van geassembleerde producten in de cleanroom. Je voert de voorgeschreven testen uit en bij een storingsmelding achterhaal je aan de hand van bedradingsschema’s waar de storing zit en los je deze indien nodig en mogelijk op. Je werkt hierbij uiteraard volgens de product- en functie gebonden kwaliteitseisen, procedures en werkvoorschriften vanuit Neways én de klant. Verder heb je in je rol als Tester Cleanroom veel contact met de assemblage monteurs op de Module Assembly afdeling, om veelvoorkomende storingen te voorkomen. Ook doe je via de Teamleader verbetervoorstellen richting (quality) engineering. Verder onderzoek je klant klachten en voer je vanuit hier correctieve en preventieve acties uit.

Tot je taken behoren verder:

 • vervangen van onderdelen en repareren van defecte verbindingen;
 • zelfstandig assembleren van een rek en/of cabinet;
 • het registreren van geconstateerde fouten op de foutenregistratiekaart;
 • testen en analyseren van producten op locatie bij de klant;
 • het tijdig aangeven als een order niet op tijd gereed zal zijn;
 • schriftelijke terugkoppeling geven als werkinstructies niet goed zijn;
 • het melden van afwijkingen in de voorraden en het correct gebruik ervan;
 • het aanvullen van ontbrekende componenten via de op de afdeling aanwezige grijpvoorraad;
 • het schoon- maken en houden van producten, onderdelen en werkplek.

 

Wat vragen we van je als Tester Cleanroom?

 

Als Tester Cleanroom weet jij als geen ander hoe je gestructureerd en zelfstandig te werk moet gaan. Je bent analytisch ingesteld en in staat om de meet- en testgegevens op de juiste manier te interpreteren. Omdat je de laatste schakel in het orderproces bent, moet je daarnaast goed kunnen omgaan met werk- en tijdsdruk. Om de communicatie tussen jou en je collega’s zowel binnen de Module Assembly afdeling als daarbuiten goed te laten verlopen beschik je over goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden. Ook het op een zorgvuldige manier invullen van formulieren en checklists gaat jou uitstekend af.

Verder vragen we:

 • een afgeronde opleiding op mbo+/hbo niveau in de richting van elektronica;
 • een aantal jaren relevante werkervaring vanuit een technische productieomgeving;
 • gedegen kennis van meet- en testapparatuur;
 • kunnen lezen van tekeningen en gecompliceerde elektrische schema’s;
 • kennis van relevante kwaliteitseisen (denk aan IPC normen);
 • bereidheid tot werken in een cleanroom in een 2 ploegensysteem;
 • fulltime beschikbaar;
 • goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels;
 • dat je woonachtig bent in de regio Eindhoven, Breda, Tilburg, Den Bosch, Venlo, Roermond of Weert.

 

Wat bieden wij je als Tester Cleanroom?

 

In de rol van Tester Cleanroom bieden wij je een uitdagende functie in een dynamische en kerngezonde productieomgeving. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van Neways. Wij bieden je een tijdelijke positie via Randstad Payroll binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!

 

Voor functie-inhoudelijke informatie, neem gerust contact op Meta van Spellen, HR-coördinator flexkrachten, via +31 (0)40 267 3655. Meta legt je graag uit wat de functie Tester Cleanroom inhoudt en hoe het is om je loopbaan te starten bij Neways. Voor solliciteren mail je je motivatie en cv naar: meta.van.spellen@newayselectronics.com.

Neways hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en identiteitsbewijs te zien krijgen.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Apply now