Test & Repair Analist

Ben jij een techneut in hart en nieren en heb je al wat ervaring opgedaan in de elektrotechniek? Kom dan bij ons werken als Test & Repair Analist. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig controleren, analyseren en repareren van producten en retouren die terugkomen vanuit verschillende internationale high-tech klanten. Wil jij werken bij een kerngezond en innovatief bedrijf waar je volop de ruimte krijgt om te ontwikkelen en het verschil te maken? Kom dan onze afdeling Module Assembly versterken als Test & Repair Analist.

 

Waar kom je te werken als Test & Repair Analist?

 

Neways Electronics International is een gedecentraliseerde en daardoor slagvaardige organisatie, bestaande uit een holding met twaalf werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Slowakije en China en een verkoop- en servicekantoor in Singapore. We vinden niet alleen onze dienstverlening aan klanten belangrijk, maar ook dat we een prettige werkomgeving creëren voor onze ruim 2500 collega’s wereldwijd. Creativiteit en werkplezier staan bij ons centraal en we hechten grote waarde aan persoonlijke relaties met klanten. We geloven dat echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit van onze producten: producten die ons leven aangenamer maken. Onze kernwaarden zijn: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

Neways Advanced Applications, gevestigd op het Science Park Eindhoven te Son, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productverbetering, assemblage en het onderhoud van hoogwaardige functionele modules en subsystemen. Werken bij Neways Advanced Applications voelt als werken binnen een familiebedrijf met ruim 280 medewerkers, waar loyaliteit, flexibiliteit en doorgroeimogelijkheden hoog in het vaandel staan. Er wordt gewerkt aan high mix en low volume elektronische samenstellingen die aan mondiaal opererende original equipment manufacturers worden verkocht. Klanten zijn veelal actief in de volgende marktsegmenten: medische diagnosesystemen, medische analysesystemen, dataverwerking, transport en opslag van elektronische data, machinebesturingen en analyseapparatuur.

Wat ga je doen als Test & Repair Analist?

 

Als Test & Repair Analist ben je vanuit de afdeling Module Assembly verantwoordelijk voor het testen van producten die terug komen vanuit de klant. Je weet als geen ander hoe je de technische productdocumentatie (TPD) moet beoordelen en vergelijkt deze met de daadwerkelijk teruggekregen producten. Je treedt in overleg met de account- en productengineers over de aanpak en technische haalbaarheid van een repair. Je brengt materiaalbenodigdheden en routing in kaart en bent vanuit deze rol veel in contact met de planners en shop floor controllers. Je vindt het een uitdaging om te testen welke onderdelen vervangen moeten worden en legt deze aanpassingen vast in rapportages die later naar de klanten gaan. Zodra de manco’s in kaart zijn gebracht zet je de order door naar productie en dien je als aanspreekpunt bij vragen of problemen. Je wordt daarnaast uitgedaagd om mee te denken over verbeteringen en ideeën aan te dragen. In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan een van de twee teamleiders van de afdeling Module Assembly.

Tot je taken behoren verder:

 • het zelfstandig assembleren van een rek en/of cabinet;
 • het testen en afregelen van geassembleerde producten;
 • storing zoeken aan geassembleerde systemen;
 • opsporen van fouten na de test en het repareren indien nodig en mogelijk;
 • vervangen van onderdelen en repareren van defecte verbindingen;
 • testen en analyseren van producten op locatie bij de klant;
 • testen van eindproducten en indien nodig de bevoegdheid om deze eindproducten af te keuren.

 

Wat vragen we van je als Test & Repair Analist?

 

Als Test & Repair Analist weet jij als geen ander hoe je gestructureerd en zelfstandig te werk moet gaan. Je bent daarnaast ook een echte teamspeler en deinst er niet voor terug om met verschillende collega’s te sparren zoals test engineers, planners, shop floor controllers, assemblage monteurs en teamleiders. Je bent analytisch ingesteld en in staat om de meet- en testgegevens op de juiste manier te interpreteren. Door jouw proactieve houding zoek je klantklachten tot op de bodem uit en zorg je ervoor dat je up-to-date blijft voor wat betreft de nieuwste technische ontwikkelingen.

Verder vragen we:

 • een afgeronde opleiding op mbo+/hbo niveau in de richting van elektronica;
 • minimaal 5 jaren relevante werkervaring vanuit een technische productieomgeving;
 • gedegen kennis van meet- en testapparatuur;
 • kunnen lezen van tekeningen en gecompliceerde elektrische schema’s;
 • kennis van relevante kwaliteitseisen (denk aan IPC normen);
 • bereidheid tot werken in een cleanroom;
 • fulltime beschikbaar;
 • goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels;
 • dat je woonachtig bent in de regio Eindhoven, Breda, Tilburg, Den Bosch, Venlo, Roermond of Weert.

 

Wat bieden wij je als Test & Repair Analist?

 

In de rol van Test & Repair Analist bieden wij je een uitdagende functie in een dynamische en kerngezonde productieomgeving. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van Neways. Wij bieden je een tijdelijke positie via Randstad Payroll binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!

 

Voor functie-inhoudelijke informatie, neem gerust contact op Meta van Spellen, HR-coördinator flexkrachten, via +31 (0)40 267 3655. Meta legt je graag uit wat de functie Tester Cleanroom inhoudt en hoe het is om je loopbaan te starten bij Neways. Voor solliciteren mail je je motivatie en cv naar: meta.van.spellen@newayselectronics.com.

Neways hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en identiteitsbewijs te zien krijgen.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Apply now