Technisch Projectleider

Bij Neways Industrial Systems zijn wij op zoek naar versterking binnen ons team van projectleiders. Vanaf de productintroductie ben jij verantwoordelijk voor het leiden van het project. Jij zorgt dat het project van begin tot eind goed verloopt. Wil jij samenwerken met grote internationale klanten en leid jij onze projecten in goede banen? Wij maken graag kennis met je!


Wat ga je doen als Technisch Projectleider?

Als Technisch Projectleider ben je verantwoordelijk voor nieuwe productintroducties binnen jouw werkgebied en klantengroep. Deze introducties zijn mechanisch van aard. Je maakt in deze functie deel uit van een vast Customer Focus Team. Een van de klanten betreft een grote Duitse defensieklant, waar een groot deel van jouw tijd naartoe zal gaan. Het eerste contact omtrent een project wordt gelegd met of door een Account Manager van onze werkmaatschappij. Een project begint voor jou bij het toetsen van de technische haalbaarheid van de vraag van de klant. Bij geschiktheid maak je een algehele planning voor een project, leg je de afspraken met de klant vast en breng je het project de organisatie in. Samen met jouw projectteam draag je zorg voor het succesvol afronden van een project. Het projectteam bestaat uit verschillende disciplines vanuit engineering, planning, inkoop en productie. Het kan zijn dat de afgesproken specificaties tussentijds wijzigen, aan jou de taak ook dit goed te coördineren. In deze functie rapporteer je aan de Manager Product Engineering.

Tot je taken behoren verder:

 • communiceren over technisch inhoudelijke zaken met de klanten;
 • bewaken van de voortgang van het project;
 • bijwonen overleggen met de klant op locatie (Nederland, Duitsland);
 • verantwoordelijkheid voor een goed ontwikkeld, te produceren en te testen product;
 • het coördineren van de werkzaamheden aan projectleden;
 • het beoordelen van en advies geven over “operational exellence”.

 

Wat vragen we van je als Technisch Projectleider?

Je hebt een stevige persoonlijkheid en communiceert gemakkelijk met verschillende lagen binnen de organisatie. Als verantwoordelijke voor het project weet jij hoe je gestructureerd en projectmatig te werk gaat. Vanuit jouw commerciële affiniteit, kritische blik en kennis van bedrijfsprocessen, laat jij het interne proces zo efficiënt mogelijk verlopen. Naast dat je door jouw technische kennis de technische haalbaarheid beoordeelt, bekijk je ook het kostentechnische aspect. Wanneer er zich problemen voordoen, weet je dit op een pragmatische manier op te lossen. Mocht je hier onverhoopt niet uitkomen escaleer je dit naar de desbetreffende manager.

Verder vragen we:

 • een afgeronde hbo of wo opleiding in een technische richting zoals werktuigbouwkunde, mechatronica of technische bedrijfskunde;
 • minimaal 3-5 jaar ervaring vanuit een soortgelijke rol;
 • ervaring met productie, test of ontwikkeling en bedrijfsprocessen en procedures;
 • inzetbaarheid op locatie bij onze klant;
 • goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels. Duits is een pré;
 • voorkeur voor een fulltime beschikbaarheid;
 • woonachtig in de regio Eindhoven, Breda, Tilburg, Den Bosch, Venlo, Roermond of Weert.

 

Wat bieden wij je als Technisch Projectleider?

In de rol van Technisch Projectleider bieden wij je een uitdagende functie in een dynamische en kerngezonde productieomgeving. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van Neways. Wij bieden je een fulltime positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij je een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • 8% vakantiegeld
 • Flexibele begin- en eindtijden
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding

 

Na een gedegen inwerkprogramma en goede begeleiding krijg je de ruimte je rol zelfstandig te vervullen. Op termijn zijn er afhankelijk van je ambities voldoende doorgroei mogelijkheden.

 

Waar kom je te werken als Technisch Projectleider?

Neways Electronics International is een internationale onderneming actief op de Electronics Manufacturing Services-markt. Neways biedt haar klanten maatwerkoplossingen voor de complete productlevenscyclus van zowel elektronische componenten als complete box-build elektronische besturingssystemen. Neways is een gedecentraliseerde en slagvaardige organisatie bestaande uit werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Tsjechië, Slowakije, China en de Verenigde Staten. We vinden niet alleen onze dienstverlening aan klanten belangrijk, maar ook dat we een prettige werkomgeving creëren voor onze collega’s, in totaal ruim 2700 FTE wereldwijd. We geloven dat echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit van onze producten: producten die ons leven aangenamer maken. Onze kernwaarden zijn: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

Neways Industrial Systems, gevestigd op het Science Park Eindhoven in Son, is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige industriële elektronische toepassingen. Werken bij Neways Industrial Systems voelt als werken binnen een familiebedrijf met 185 FTE, waar loyaliteit, flexibiliteit en doorgroeimogelijkheden hoog in het vaandel staan. Onze ambitie is om dé technologie- en lifecyclepartner van onze klanten te worden, waar wij staan voor customer intimacy, technologisch leiderschap en operational excellence. Als internationale one-stop-provider in de Electronic Manufacturing Services-markt ondersteunen we wereldwijde spelers in de productie-industrie, Original Equipment Manufacturers en hun rechtstreekse leveranciers. De klanten van Neways zijn veelal actief in de automobiel industrie, medische industrie, defensie industrie, industriële markt en halfgeleiderindustrie.

 

Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!

Voor functie inhoudelijke informatie, neem gerust contact op met Mike Bijster, recruiter, via +31-628491152. Mike legt je graag uit wat de functie Technisch Projectleider inhoudt en hoe het is om je loopbaan te starten bij Neways. Voor solliciteren gebruik je de solliciteerbutton op onze website: www.werkenbijneways.nl.

 Neways hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en identiteitsbewijs te zien krijgen.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Apply now