Teamleider Quality

Ben jij in staat om met jouw kennis, ervaring, drive en leidinggevende capaciteiten een kwaliteitsteam te ondersteunen, inspireren, optimaliseren en verder te ontwikkelen? Dan pas jij in onze nieuwe rol als Teamleider Quality! Je wordt verantwoordelijk voor ons team van kwaliteitsmedewerkers die vakkundig en gedreven zijn en een kei in hun vak. Door jouw support, sturing en coaching kan het team optimale ondersteuning bieden aan de productie- en functionele afdelingen binnen Neways Advanced Applications.

 

Wat ga je doen als Teamleider Quality?

Het kwaliteitsteam dat jij gaat aansturen is gericht op onze Manufacturing Quality en bestaat uit ongeveer 10 fte. Als Teamleider is het jouw dagelijkse doel om samen met je team te zorgen voor het verbeteren van de kwaliteit van al onze producten en productieprocessen. Naast het aansturen van het team richt jij je op het verbeteren van de preventieve kwaliteitsactiviteiten, beheers jij de gevolgen van kwaliteitsproblemen en probeer jij deze in de toekomst te minimaliseren. Je weet als geen ander wat je moet doen bij escalaties van de productiekwaliteit en bent bekend met het leiden van complexe 8D-onderzoeken. Je belangrijkste stakeholders in jouw rol zijn proces- en test engineering, operations management, quality, productie en onze ondersteunende afdelingen zoals inkoop, logistiek en outsourcing. Jij rapporteert rechtstreeks aan de QESH Manager die in het MT zit van deze locatie.

 

Tot je taken behoren verder:

 • Opstellen van KPI’s voor het kwaliteitsteam en het bewaken van de voortgang;
 • Inzetten van personeel op de juiste plek en de introductie van nieuwe (flex)medewerkers binnen het team;
 • Leveren van input t.a.v. beoordelingen en ontwikkel/verbetertrajecten van (flex)medewerkers in nauwe afstemming met de Unitmanager;
 • Leidinggeven aan (multidisciplinaire) verbeterteams voor het oplossen van kwaliteitsproblemen (8D/ A3/ QC Circles);
 • Ondersteuning van de structurele verbetering van Neways QMS-systeem;
 • Beheersen van proactieve en preventieve kwaliteitsmethoden en implementatie van activiteiten (bijv. Controleplannen, FMEA, procesaudits).

 

Wat vragen we van je als Teamleider Quality?

Om deze rol succesvol uit te voeren ben je enthousiast en creatief in het overbrengen van je doelstellingen. Je bent hands-on, leergierig en staat open voor nieuwe ontwikkelingen. Je bent in staat om multidisciplinair te denken ten aanzien van het gehele proces, dus ook de processen die plaatsvinden vóór en na de werkzaamheden van jouw team. Met jouw leidinggevende en communicatieve vaardigheden ben je in staat om medewerkers te coachen om tot steeds betere prestaties te komen. Je voelt je verantwoordelijk voor je taken, bent betrokken en acteert zelfstandig. Kortom een echte moderne teamleider!

 

Verder vragen we:

 • een afgeronde hbo-opleiding in een technische richting;
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring vanuit een soortgelijke rol, bij voorkeur ervaring als leidinggevende, coördinator of meewerkend voorman;
 • bekend met de eisen vanuit ISO 9001 en/of IATF 16949 en ervaring met de methodieken PPAP/FMEA/8d etc.;
 • bij voorkeur ervaring vanuit de automotive, semiconductor of medische industrie;
 • ervaring met het werken in multidisciplinaire teams en projectmanagement is een pré;
 • kennis van en ervaring met LEAN-manufacturing is een pré;
 • goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal;
 • fulltime beschikbaarheid.

 

Wat bieden wij jou als Teamleider Quality?

Wij bieden je een uitdagende functie in een dynamische en kerngezonde productieomgeving. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van Neways. Wij bieden je een fulltime positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • 8% vakantiegeld
 • Flexibele begin- en eindtijden
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding

 

Na een gedegen inwerkprogramma en goede begeleiding krijg je de ruimte je rol zelfstandig te vervullen. Op termijn zijn er afhankelijk van je ambities voldoende doorgroeimogelijkheden.

 

Waar kom je te werken als Teamleider Quality?

Neways Electronics International is een internationale onderneming actief op de Electronics Manufacturing Services-markt. Neways biedt haar klanten maatwerkoplossingen voor de complete productlevenscyclus van zowel elektronische componenten als complete box-build elektronische besturingssystemen. Neways is een gedecentraliseerde en slagvaardige organisatie bestaande uit werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Tsjechië, Slowakije, China en de Verenigde Staten. We vinden niet alleen onze dienstverlening aan klanten belangrijk, maar ook dat we een prettige werkomgeving creëren voor onze collega’s, in totaal ruim 2700 FTE wereldwijd. We geloven dat echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit van onze producten: producten die ons leven aangenamer maken. Onze kernwaarden zijn: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

Neways Advanced Applications, gevestigd op het Science Park Eindhoven in Son, is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige industriële elektronische toepassingen. Werken bij Neways Advanced Applications voelt als werken binnen een familiebedrijf met 400 FTE, waar loyaliteit, flexibiliteit en doorgroeimogelijkheden hoog in het vaandel staan. Onze ambitie is om dé technologie- en lifecyclepartner van onze klanten te worden, waar wij staan voor customer intimacy, technologisch leiderschap en operational excellence. Als internationale one-stop-provider in de Electronic Manufacturing Services-markt ondersteunen we wereldwijde spelers in de productie-industrie, Original Equipment Manufacturers en hun rechtstreekse leveranciers. De klanten van Neways zijn veelal actief in de automobiel industrie, medische industrie, defensie industrie, industriële markt en halfgeleiderindustrie.

 

Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!

Neem gerust contact op met Mike Bijster, recruiter, via 06-28491152. Mike legt je graag uit wat de functie Teamleider Quality inhoudt en hoe het is om je loopbaan te starten bij Neways. Gebruik onderstaande sollicitatie button om te solliciteren op deze rol.

 

Neways hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en identiteitsbewijs te zien krijgen.

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Apply now