Support Process Engineer

Vind je het een uitdaging om in onze zeer geavanceerde en complexe productieomgeving voor hightech elektronica zowel machines als processen te ondersteunen en storingen te verhelpen? Dan is deze baan je op het lijf geschreven. Als Support Process Engineer werk je in een tweeploegen rooster en sta je continu in verbinding met de productieafdelingen. Je deinst er niet voor terug om je handen uit de mouwen te steken, om zo feeling te houden met de dagelijkse gang van zaken op de productievloer. Hierdoor zorg je ervoor dat niet alleen de dagelijkse problematieken worden opgelost, maar we ook op de lange termijn effectief en efficiënt kunnen produceren. Ben jij de Support Process Engineer die wij zoeken? Dan maken we graag kennis met je!

 

Waar kom je te werken als Support Process Engineer?

 

Neways Electronics International is een gedecentraliseerde en daardoor slagvaardige organisatie, bestaande uit een holding met twaalf werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Slowakije, Tsjechië en China. We vinden niet alleen onze dienstverlening aan klanten belangrijk, maar ook dat we een prettige werkomgeving creëren voor onze ruim 2800 collega’s wereldwijd. Creativiteit en werkplezier staan bij ons centraal en we hechten grote waarde aan persoonlijke relaties met klanten. We geloven dat echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit van onze producten: producten die ons leven aangenamer maken. Onze kernwaarden zijn: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

Neways Advanced Applications, gevestigd op het Science Park Eindhoven te Son, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productverbetering, assemblage en het onderhoud van hoogwaardige functionele modules en subsystemen. Werken bij Neways Advanced Applications voelt als werken binnen een familiebedrijf met ruim 280 medewerkers, waar loyaliteit, flexibiliteit en doorgroeimogelijkheden hoog in het vaandel staan. Er wordt gewerkt aan high mix en low volume elektronische samenstellingen die aan mondiaal opererende original equipment manufacturers worden verkocht. Klanten zijn veelal actief in de volgende marktsegmenten: medische diagnosesystemen, medische analysesystemen, dataverwerking, transport en opslag van elektronische data, machinebesturingen en analyseapparatuur.

 

Wat ga je doen als Support Process Engineer?

 

Als Support Process Engineer ben jij als eerste lijn support de belangrijkste schakel bij storingen in onze processen. Je werkt in een tweeploegenfunctie, waardoor jij het eerste aanspreekpunt bent vanuit de organisatie en snel weet te handelen in geval van calamiteiten. Je brengt storingen niet alleen in kaart, maar bepaalt ook hoe deze zo snel mogelijk op te lossen zijn. Bij problemen die te complex zijn, schakel je vroegtijdig de Process Engineer in. Bij deze overdracht geef je aan wat het probleem is, wat er in jouw ogen dient te gebeuren om het op te lossen en andere bijzonderheden die van belang zijn. Daarnaast ben je nauw betrokken bij het verkleinen van de mogelijkheden op storingen. Je krijgt in deze rol te maken met een grote diversiteit aan werkprocessen en engineeringsprocessen en bent multi-inzetbaar op de verschillende productieafdelingen. Je bent onderdeel van de afdeling Process Engineering die bestaat uit een team van ervaren specialisten die verantwoordelijk zijn voor de technologische innovatie binnen onze organisatie. Je rapporteert in deze functie aan de Manager (proces) Engineering.

Tot je taken behoren verder:

 • het ondersteunen van Process Engineers waarbij de focus ligt op het beheren, identificeren en verbeteren van de productieprocessen;
 • voorstellen doen voor (eventuele) investeringen in overeenstemming met de Process Engineer;
 • schrijven en Onderhoud procedures, werkinstructies, OCAP, normen etc.
 • onderhouden van je eigen technologische kennis (PCBA, processen, verbindingstechnieken, productieorganisatie);
 • signaleren van veel voorkomende structurele procesfouten en hierop anticiperen.

 

Wat vragen we van je als Support Process Engineer?

 

In de rol van Support Process Engineer sta je continu in contact met de werkvloer en heb je het vermogen om te communiceren met verschillende lagen binnen het bedrijf. We verwachten van jou een grote mate van drive, zelfstandigheid en eigen initiatief. Je bent enthousiast en bevlogen in jouw vakgebied. Daarnaast is het van belang dat je secuur te werk gaat in het onderzoeken en oplossen van calamiteiten en ben je niet gevoelig voor werkdruk of stress.

Verder vragen we:

 • een afgeronde opleiding op mbo of hbo niveau in de richting van mechatronica, elektrotechniek, werktuigbouwkunde of vergelijkbaar;
 • enige werkervaring in een verglijkbare functie waar je te maken hebt gehad met projectmatig werken binnen een technische omgeving;
 • kennis van LEAN-manufacturing, 6 sigma en FMEA;
 • bereidheid om structureel in een tweeploegen rooster te werken;
 • goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands en Engels;
 • fulltime beschikbaar;
 • dat je woonachtig bent in de regio Eindhoven, Nijmegen, Breda, Tilburg, Den Bosch, Venlo, Roermond of Weert.

 

Wat bieden wij je als Support Process Engineer?

 

Wij je een uitdagende functie in een dynamische en kerngezonde productieomgeving. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van Neways. Wij bieden je een fulltime positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 

 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • 8% vakantiegeld
 • Ploegentoeslag
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding

 

Na een gedegen inwerkprogramma en goede begeleiding krijg je de ruimte je rol zelfstandig te vervullen.

 

Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!

 

Voor functie inhoudelijke informatie, neem gerust contact op met Sabine van Marrewijk, Recruiter, via +31-624849783. Sabine legt je graag uit wat de functie Continuous Improvement Engineer inhoudt en hoe het is om je loopbaan te starten bij Neways.

Sabine van Marrewijk
Corporate Recruiter
E-mail: sabine.van.marrewijk@newayselectronics.com
Telefoon: +31-624849783

Voor solliciteren gebruik je de solliciteerbutton op onze website.

Neways hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en identiteitsbewijs te zien krijgen.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Apply now