SMD Operator

Werk jij als operator graag bij een innovatief en kerngezond technisch productiebedrijf waar producten worden gemaakt voor bijvoorbeeld medische bedrijven? Dan komen we graag met je in contact! Als SMD-operator is het jouw uitdaging om onze SMD-productielijn draaiende te houden. Deze producten worden gemaakt in een relatief schone werkomgeving in een geconditioneerde ruimte. In deze functie, waarbij je rechtstreeks bij ons in dienst treedt, werk je in een twee ploegenrooster en ben jij degene die de machines bedient en zorgt voor een goede kwaliteit producten. Is deze rol iets voor jou? Kom dan onze afdeling SMMA (Surface Mount & Mechanical Assembly) versterken.

 

Waar kom je te werken als SMD Operator?

 

Neways Electronics International is een gedecentraliseerde en daardoor slagvaardige organisatie, bestaande uit een holding met twaalf werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Slowakije en China. We vinden niet alleen onze dienstverlening aan klanten belangrijk, maar ook dat we een prettige werkomgeving creëren voor onze ruim 2800 collega’s wereldwijd. Creativiteit en werkplezier staan bij ons centraal en we hechten grote waarde aan persoonlijke relaties met klanten. We geloven dat echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit van onze producten: producten die ons leven aangenamer maken. Onze kernwaarden zijn: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

Neways Advanced Applications, gevestigd op het Science Park Eindhoven te Son, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productverbetering, assemblage en het onderhoud van hoogwaardige functionele modules en subsystemen. Werken bij Neways Advanced Applications voelt als werken binnen een familiebedrijf met ruim 280 medewerkers, waar loyaliteit, flexibiliteit en doorgroeimogelijkheden hoog in het vaandel staan. Er wordt gewerkt aan high mix en low volume elektronische samenstellingen die aan mondiaal opererende original equipment manufacturers worden verkocht. Klanten zijn veelal actief in de volgende marktsegmenten: medische diagnosesystemen, medische analysesystemen, dataverwerking, transport en opslag van elektronische data, machinebesturingen en analyseapparatuur.

 

Wat ga je doen als SMD Operator?

 

Als SMD-Operator zorg je voor het aanbrengen van componenten op printplaten met behulp van een SMD-machine en het draaiend houden van deze SMD-productielijn. Dit doe je aan de hand van tekeningen en instructielijsten en je past de machines en componenten hierop aan. Je vindt het een uitdaging om volgens de productieplanning de juiste kwantiteit en kwaliteit van printplaten af te leveren. Je bent betrokken bij zowel de voorbereiding, uitvoering als overige werkzaamheden om het productieproces zo goed mogelijk te laten verlopen. Zo ben je bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het handmatig solderen van kleine series, het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden en het reinigen van de machines en werkplek. Je bent gewend om te werken volgens werkinstructies, voorschriften en tekeningen en je kunt zelf de werkvolgorde bepalen en rekening houden met opgegeven einddata van productie. Je rapporteert rechtstreeks aan een van de twee teamleiders van de afdeling SMMA.

Tot je taken behoren verder:

 • het beladen van de karren met de juiste componenten, aan de hand van de productiemap;
 • het instellen en bedienen van de machines;
 • kwaliteitscontrole op de geassembleerde printplaten (PCBA);
 • verhelpen van storingen aan de SMD-productielijn;
 • het bijvullen van feeders tijdens productie;
 • controleren en beoordelen van orders op compleetheid en het nemen van acties op afwijkingen;
 • het repareren van geconstateerde assemblagefouten en, indien mogelijk, uitvoeren van een correctie op het proces.

 

Wat vragen we van je als SMD Operator?

 

Als SMD-Operator ben je secuur en vind je het prettig om te werken bij een bedrijf waar nauwkeurigheid erg belangrijk is. Je weet als geen ander hoe je contact onderhoud met onder andere operators en engineers over het productieproces. Je bent gedreven, enthousiast, zelfstandig, toont gemakkelijk initiatief. Je denkt in oplossingen en kijkt constant naar verbeteringen.

Verder vragen we:

 • een afgeronde technische opleiding, minimaal mbo niveau 3, in de richting van bijvoorbeeld elektronica, procestechniek of vergelijkbaar;
 • minimaal 2 jaar relevante werkervaring binnen een technische productieomgeving;
 • ervaring met het lezen van technische tekeningen en werkinstructies;
 • goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels;
 • bereidheid tot het structureel werken in een twee ploegenrooster en op termijn in een drie ploegenrooster;
 • fulltime beschikbaar;
 • dat je woonachtig bent in de regio Eindhoven, Nijmegen, Breda, Tilburg, Den Bosch, Venlo, Roermond of Weert.

 

Wat bieden wij je als SMD Operator?

 

Wij bieden je een uitdagende functie in een dynamische en kerngezonde productieomgeving. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van Neways. Wij bieden je een fulltime positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij je een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 

 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • 8% vakantiegeld
 • Ploegentoeslag
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding

 

Na een gedegen inwerkprogramma en goede begeleiding krijg je de ruimte je rol zelfstandig te vervullen. Op termijn zijn er afhankelijk van je ambities voldoende doorgroeimogelijkheden.

 

Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!

 

Voor functie inhoudelijke informatie, neem gerust contact op met Sabine van Marrewijk, Recruiter, via +31-624849783. Sabine legt je graag uit wat de functie Continuous Improvement Engineer inhoudt en hoe het is om je loopbaan te starten bij Neways.

Sabine van Marrewijk
Corporate Recruiter
E-mail: sabine.van.marrewijk@newayselectronics.com
Telefoon: +31-624849783

Voor solliciteren gebruik je de solliciteerbutton op onze website.

Neways hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en identiteitsbewijs te zien krijgen.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Apply now