Shopfloor Control Coordinator

Ben jij een planner in hart en nieren en wil jij dit graag combineren met coördinerende taken? Start dan je loopbaan als Shopfloor control coördinator. In deze rol ben jij de belangrijkste schakel tussen productie en logistiek en vervul je een echte spilfunctie. Je zorgt voor een goede logistieke performance van het bedrijf naar onze klanten en een optimale planning van productieorders in de fabriek. Wil jij daarnaast werken binnen een open en informele no-nonsens cultuur met een prettige werksfeer en volop ruimte voor ontwikkeling? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Waar kom je te werken als Shopfloor control coördinator?

 

Neways Electronics International is een gedecentraliseerde en daardoor slagvaardige organisatie, bestaande uit een holding met twaalf werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Slowakije en China. We vinden niet alleen onze dienstverlening aan klanten belangrijk, maar ook dat we een prettige werkomgeving creëren voor onze ruim 2800 collega’s wereldwijd. Creativiteit en werkplezier staan bij ons centraal en we hechten grote waarde aan persoonlijke relaties met klanten. We geloven dat echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit van onze producten: producten die ons leven aangenamer maken. Onze kernwaarden zijn: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

Neways Advanced Applications, gevestigd op het Science Park Eindhoven te Son, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productverbetering, assemblage en het onderhoud van hoogwaardige functionele modules en subsystemen. Werken bij Neways Advanced Applications voelt als werken binnen een familiebedrijf met ruim 280 medewerkers, waar loyaliteit, flexibiliteit en doorgroeimogelijkheden hoog in het vaandel staan. Er wordt gewerkt aan high mix en low volume elektronische samenstellingen die aan mondiaal opererende original equipment manufacturers worden verkocht. Klanten zijn veelal actief in de volgende marktsegmenten: medische diagnosesystemen, medische analysesystemen, dataverwerking, transport en opslag van elektronische data, machinebesturingen en analyseapparatuur.

 

Wat ga je doen als Shopfloor control coördinator?

 

Als Shopfloor control coördinator stuur je functioneel de Shopfloor controllers in verschillende productie-units aan. Je weet als geen ander hoe je de productieorders beheert en bent tevens verantwoordelijk voor de planning hiervan ter ondersteuning van verschillende klantenteams. Naast je planningswerkzaamheden word je uitgedaagd om te fungeren als coördinator van het shopfloor control team en leidt je het afleveroverleg. Als voorzitter van het overleg bespreek je issues en ben je in staat om te sturen op de capaciteitsplanning. Naast het contact met directe collega’s uit het planningsteam weet je snel te schakelen met productie en na te gaan wat klanten vragen, wat er nodig is en wat er daadwerkelijk gehaald kan worden qua planning. Indien nodig voer je wijzingen door in de planning en draag je zorg voor de informatievoorziening daarover aan de intern betrokkenen. Als Shopfloor control coördinator rapporteer je rechtstreeks aan de Manager Logistiek.

Tot je werkzaamheden behoren verder:

 • het verzorgen van een efficiënte planning van orders over de productieafdelingen;
 • het toetsen van de voortgang van productieorders;
 • coördineren en communiceren van escalatievraagstukken;
 • fungeren als aanspreekpunt van en naar klantenteams in geval van veranderende klantvraag of prioriteiten;
 • het doen van verbetervoorstellen voor het optimaliseren van de planning; het uitzetten, opvolgen en meten van KPI’s.

 

Wat vragen we van je als Shopfloor control coördinator?

 

Als Shopfloor control coördinator weet je als geen ander hoe je gestructureerd en planmatig te werk moet gaan. Je kritische blik en kennis van productieprocessen helpen je om er continu voor te zorgen dat het interne proces zo efficiënt mogelijk verloopt. Je bent standvastig, hands-on en creatief in het vinden van oplossingen. Als coördinator weet je daarnaast sturing te geven aan het team en om te gaan met weerstand. Je beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je beoordeelt elke keer weer of de planning haalbaar is. Eventuele problemen weet je tijdig te voorkomen of op een pragmatische manier op te lossen. Mocht dat niet lukken dan schroom je niet om dit te escaleren naar de betreffende manager. Daarnaast ben je goed in het onderhouden van contact met de Product Groep Planners en de Shopfloor Controllers en weet je op verschillende niveaus te communiceren.

Verder vragen we:

 • een afgeronde opleiding op minimaal mbo niveau in de richting van logistiek, supply chain, technische bedrijfskunde of vergelijkbaar
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een technische productieomgeving
 • kennis van ERP
 • ervaring met LEAN en QRM is een pre
 • voorkeur voor fulltime beschikbaarheid
 • goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels
 • dat je woonachtig bent in de regio Son, Eindhoven, Nijmegen, Tilburg, Breda, Den Bosch, Venlo, Roermond of Weert.

 

Wat bieden wij je als Shopfloor control coördinator?

 

In de rol van Shopfloor control coördinator bieden wij je een uitdagende functie in een dynamische en kerngezonde productieomgeving. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van Neways. Wij bieden je een fulltime positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij je een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • 8% vakantiegeld
 • Flexibele begin- en eindtijden
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding

 

Na een gedegen inwerkprogramma en goede begeleiding krijg je de ruimte je rol zelfstandig te vervullen.

 

Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!

 

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met:

Sabine van Marrewijk
Corporate Recruiter
E-mail: sabine.van.marrewijk@newayselectronics.com
Telefoon: +31-624849783

Apply now