Shopfloor Control Coördinator

Ben jij een planner in hart en nieren en wil jij dit graag combineren met coördinerende taken? Start dan je loopbaan als Shopfloor Control Coördinator. In deze rol ben jij de belangrijkste schakel tussen productie en logistiek en vervul je een echte spilfunctie. Je zorgt voor een goede logistieke performance van het bedrijf naar onze klanten en een optimale planning van productieorders in de fabriek. Wil jij daarnaast werken binnen een open en informele no-nonsens cultuur met een prettige werksfeer en volop ruimte voor ontwikkeling? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Hoe ziet jouw functie eruit?

Als Shopfloor Control Coördinator ben je het aanspreekpunt voor de afdeling Shopfloor Control en stuur je functioneel de andere Shopfloor Controller(s) aan. Je weet als geen ander hoe je de productieorders beheert en bent tevens verantwoordelijk voor de planning hiervan ter ondersteuning van verschillende klantenteams. Naast je planningswerkzaamheden word je uitgedaagd om te fungeren als coördinator van het shopfloor control team, waarbij je ook de besluiten neemt vanuit het team. Dit wil zeggen dat je onder andere het afleveroverleg met de alle customer support planners leidt. Je bent voorzitter van het overleg waarbij je issues bespreekt en in staat bent om te sturen op de capaciteitsplanning. Naast het contact met de customer support planners en shopfloor planners weet je snel te schakelen met productie en na te gaan wat klanten vragen, wat er nodig is en wat er daadwerkelijk gehaald kan worden qua planning. Indien nodig voer je wijzingen door in de planning en draag je zorg voor de informatievoorziening daarover aan de intern betrokkenen. Als Shopfloor Control Coördinator rapporteer je rechtstreeks aan de Manager Planning.

 

Tot je werkzaamheden behoren verder:

 • Het verzorgen van een efficiënte planning van orders over de productieafdelingen;
 • Het toetsen van de voortgang van productieorders;
 • Coördineren en communiceren van escalatievraagstukken;
 • Fungeren als aanspreekpunt van en naar klantenteams in geval van veranderende klantvraag of prioriteiten;
 • Het doen van verbetervoorstellen voor het optimaliseren van de planning en meedraaien in verbeter projecten;
 • Het uitzetten, opvolgen en meten van KPI’s;
 • Het met teamleiders afstemmen van korte termijn vraagstukken met betrekking tot productiecapaciteit.

 

Wij bieden jou:

Een werkomgeving waar de mens centraal staat en waar we persoonlijk contact hoog in het vaandel hebben staan. Wij vinden het belangrijk dat jij jezelf kan blijven ontwikkelen en bieden je dan ook ruimte voor persoonlijke groei, met de vrijheid voor eigen initiatieven. Daarnaast bieden wij je:

 • een marktconform salaris;
 • 27 vakantiedagen, 13 adv dagen;
 • 8% vakantiegeld;
 • flexibele begin- en eindtijden;
 • opleidingsmogelijkheden;
 • pensioensopbouw.

 

Onze ideale kandidaat herkent zich in:

Als Shopfloor Control Coördinator weet je als geen ander hoe je gestructureerd en planmatig te werk moet gaan. Je kritische blik en kennis van productieprocessen helpen je om er continu voor te zorgen dat het interne proces zo efficiënt mogelijk verloopt. Je bent hands-on en creatief in het vinden van oplossingen. Als coördinator weet je daarnaast sturing te geven aan het team en om te gaan met weerstand. Je beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je beoordeelt elke keer weer of de planning haalbaar is. Eventuele problemen weet je tijdig te voorkomen of op een pragmatische manier op te lossen. Mocht dat niet lukken dan schroom je niet om dit te escaleren naar de betreffende manager. Daarnaast ben je goed in het onderhouden van contact met de Customer Support Planners en de Shopfloor Planner(s) en weet je op verschillende niveaus te communiceren.

 

Verder vragen we:

 • HBO werk- en denk niveau;
 • Een afgeronde opleiding in de richting van logistiek, supply chain, technische bedrijfskunde of vergelijkbaar;
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een technische productieomgeving;
 • kennis van ERP;
 • voorkeur voor fulltime beschikbaarheid;
 • goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels.

 

Wie wij zijn:

Neways Electronics International is actief op de Electronics Services-markt. Als wereldwijde, gedecentraliseerde onderneming hebben we vestigingen in Nederland, Duitsland, Tsjechië, Slowakije, China en de Verenigde Staten en tellen we ruim 2700 FTE. Onze klanten zijn voornamelijk actief in de marktsegmenten: industrie, automotive, medisch, defensie en semiconductor.

 

Wij staan als werkgever voor: proactiviteit, klantgerichtheid, teamwork, toegankelijkheid, verbeteren, het samen vervullen van ambities en het zijn van een sociale werkgever, binnen een internationale omgeving.

 

Je gaat aan de slag op onze werkmaatschappij Neways Industrial Systems:

 • Specialisatie: full product lifecycle management voor elektronische modules en systemen;
 • Klantengroep: Industriële automatisering, semiconductor industrie en defensie;
 • Aantal medewerkers: 165 FTE;
 • Gevestigd op het Science Park Eindhoven 5010, 5692 EA in Son.

 

Interesse? We maken graag kennis met je!

Mocht je nog vragen hebben of meer willen weten, neem dan gerust contact op met Mike Bijster, Corporate Recruiter, via 06-28491152 of mike.bijster@newayselectronics.com. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op:  www.newayselectronics.com/talent. Gebruik de solliciteerbutton om te solliciteren of klik op deze link!. We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 

Neways hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en identiteitsbewijs te zien krijgen.

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

Apply now