Senior Test Ontwikkelaar

Als Senior Test Ontwikkelaar ben je niet alleen in staat om succesvol je werk te doen, maar vind je het ook leuk om je afdeling naar een hoger plan te brengen. Dit doe je door de talenten om je heen te begeleiden, uit te dagen en beter te maken. ‘Iedere dag een klein beetje beter’ geeft voor ons het juiste karakter weer van degene die we zoeken! Herken jij deze eigenschap bij jezelf? Dan is de baan van Senior Test Ontwikkelaar je op het lijf geschreven. Jij: een technische uitdagende en zelfstandige baan met veel ruimte voor eigen inbreng. Wij: kwalitatieve testen die leiden tot tevreden klanten.

 

Waar kom je te werken als Senior Test Ontwikkelaar?

 

Neways Electronics International is een gedecentraliseerde en daardoor slagvaardige organisatie, bestaande uit een holding met twaalf werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Slowakije en China en een verkoop- en servicekantoor in Singapore. We vinden niet alleen onze dienstverlening aan klanten belangrijk, maar ook dat we een prettige werkomgeving creëren voor onze ruim 2500 collega’s wereldwijd. Creativiteit en werkplezier staan bij ons centraal en we hechten grote waarde aan persoonlijke relaties met klanten. We geloven dat echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit van onze producten: producten die ons leven aangenamer maken. Onze kernwaarden zijn: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

Neways Leeuwarden heeft als kernactiviteiten de ontwikkeling en toelevering van hoogwaardige PCBA’s, halffabricaten en eindproducten aan de elektronica verwerkende industrie en biedt werkgelegenheid aan meer dan 100 mensen. In onze professionele en dynamische organisatie staan klantgerichtheid, kwaliteit en resultaat voorop in de bedrijfsvoering.

Wat ga je doen als Senior Test Ontwikkelaar?


Als Senior Test Ontwikkelaar ben je verantwoordelijk om aan de hand van jouw elektronica kennis een teststrategie voor elektronicaproducten te bedenken en hierbij een testopstelling te ontwerpen. Vervolgens ga je deze testopstelling ontwikkelen, programmeren en implementeren in de productieomgeving. In nauwe samenwerking met de interne elektronicaontwikkelaars of de ontwikkelaars van de klant zorg je ervoor dat jouw projecten volgens de vastgestelde planning worden opgeleverd. Voor zowel de soft- als hardware matige testen ontwikkel je, en stel je onderhoudsinstructies samen. Je werkt in een team van testontwikkelaars die allemaal het doel hebben om met behulp van testen fouten in de productie in een zo vroeg mogelijk stadium van het productieproces te ondervangen. Het analyseren en beoordelen van testresultaten gebruik je om tot verbeteracties in onze productieomgeving te komen. Verder werk je veel samen met de productieleiding en accountengineers (Sales) en rapporteer je aan de Manager Engineering.

Tot je taken behoren verder:

 • het opstellen van testdocumentatie en trainen van productiemedewerkers;
 • samen met de NPI engineer of de accountmanager ben je betrokken bij het offertetraject/vertalen van klantwensen naar een plan;
 • het uitbesteden van testen naar de buitenlandse Neways-bedrijven;
 • het doen van verbetervoorstellen met betrekking tot test en testmiddelen en deze voorstellen doorvoeren.

 

Wat vragen we van je als Senior Test Ontwikkelaar?

 

Vanuit je rol heb je met verschillende internen -en externe klanten veel contact. Daarom is het van belang dat je naast je technische kennis beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je bent zelfstandig in je werk maar ook standvastig bij het introduceren van nieuwe methodieken of werkwijzen. Je bent analytisch ingesteld en in staat om de meet- en testgegevens op de juiste manier te interpreteren. Door jouw proactieve houding zoek je klantvragen tot op de bodem uit en zorg je ervoor dat je up-to-date te blijft voor wat betreft de nieuwste technische ontwikkelingen. Je hebt meerdere projecten tegelijk onder je hoede en bent daarom in staat snel te schakelen.

Verder vragen we:

 • een afgeronde hbo-opleiding in de richting Elektronica of vergelijkbaar;
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een functie waar je te maken hebt gehad met testmethodes;
 • je bent in staat om technische productdocumentatie te lezen, interpreteren en analyseren;
 • kennis van en ervaring met software programmeren o.a. LabVIEW(pre), Teststand (pre);
 • dat je bij voorkeur fulltime beschikbaar bent. Het is bespreekbaar om deze functie parttime in te vullen;
 • goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands en Engels, Duits is een pré;
 • dat je woonachtig bent in de regio Leeuwarden, Heerenveen, Sneek, Groningen, Drachten, Meppel, Emmeloord.

 

Wat bieden wij je als Senior Test Ontwikkelaar?

 

In de rol van Senior Test Ontwikkelaar bieden wij je een uitdagende functie in een dynamische en kerngezonde productieomgeving. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van Neways. Wij bieden je een fulltime positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij je een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • 8% vakantiegeld
 • Flexibele begin- en eindtijden
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding

 

Na een gedegen inwerkprogramma en goede begeleiding krijg je de ruimte je rol zelfstandig te vervullen. Op termijn zijn er afhankelijk van je ambities voldoende doorgroeimogelijkheden.

Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!

 

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met:

Wouter Arts
Corporate Recruiter
E-mail: wouter.arts@newayselectronics.com
Telefoon: +31 61431 4593

Apply now