Quality Engineer

Jij ziet het als een sport om de kwaliteit van onze producten en diensten van het allerhoogste niveau te houden. Bij afwijkingen ben je proactief, schakel je snel en denk je in oplossingen. Je vindt het leuk om vanuit een functie te werken waarin je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt, waarin jij de ruimte krijgt jouw ideeën te ontwikkelen en te implementeren. Hiermee ga jij ervoor zorgen dat de kwaliteit naar een nog hoger niveau getild wordt. Word jij enthousiast van kwaliteitsvraagstukken en bijt je je hier graag in vast? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Waar kom je te werken als Quality Engineer?

Neways Electronics International is een gedecentraliseerde en daardoor slagvaardige organisatie, bestaande uit een holding met twaalf werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Slowakije en China en een verkoop- en servicekantoor in Singapore. We vinden niet alleen onze dienstverlening aan klanten belangrijk, maar ook dat we een prettige werkomgeving creëren voor onze ruim 2500 collega’s wereldwijd. Creativiteit en werkplezier staan bij ons centraal en we hechten grote waarde aan persoonlijke relaties met klanten. We geloven dat echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit van onze producten: producten die ons leven aangenamer maken. Onze kernwaarden zijn: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

Neways Cable & Wire Solutions in Echt (Limburg) is gespecialiseerd in verbindingstechnieken, en met name complexe kabeltoepassingen, die in lagere volumes in Nederland (handmatig) worden geproduceerd, en in hogere volumes bij de productiefaciliteiten in Slowakije en Tsjechië. De expertise van NCWS bestaat onder andere uit de assemblage van kabelbomen (met honderden of zelfs duizenden connectoren) en uit de productie en assemblage van kabels die voldoen aan zeer strenge functioneringsnormen, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid of stralingsgevoeligheid. NCWS levert direct aan klanten en aan andere werkmaatschappijen die de kabelproducten verder verwerken in systemen. Er werken bij Neways Cable & Wire Solutions circa 90 medewerkers.

 

Wat ga je doen als Quality Engineer?

 

Je bent verantwoordelijk voor het registreren, afhandelen en coördineren van alle afwijkingen rondom de productie van onze hightech kabels en connectoren. In deze functie ben je in de breedte van de organisatie betrokken. Jouw main focus zal liggen op leveranciersklachten, waarbij je problemen grondig analyseert en zowel structureel als duurzaam oplost. Naast de dagelijkse ad-hoc kwaliteitskwesties initieer je ook ideeën met betrekking tot de borging en continue verbeteren van de kwaliteit in onze processen en in ons bedrijf. Je werkt nauw samen met de overige Quality Engineers en rapporteert wekelijks de voortgang aan de Quality Manager. Daarnaast ondersteun je direct de Quality Engineers in onze werkmaatschappij in Slowakije. Je krijgt de vrijheid en de flexibiliteit om je eigen agenda in te delen.

Tot je taken behoren verder:

 • vertegenwoordigen, uitdragen en coördineren van het geldende kwaliteitsbeleid van de organisatie, zowel intern als extern;
 • input geven aan de account engineer bij offertes omtrent de gestelde klantkwaliteitseisen en geldende standaarden;
 • het registreren, coördineren en valideren van leveranciers- en klantenklachten (volgens 8D methodiek) en de hiervoor de benodigde communicatie uitvoeren, zowel intern als extern;
 • initiëren en coördineren van verbeteracties en plannen;
 • uitvoeren en begeleiden van interne audits op producten en processen;
 • uitvoeren en opvolgen van supplier audits.

 

Wat vragen wij van je als Quality Engineer?

 

Je bent van nature analytisch sterk en weet op een accurate manier te werken. Je bent communicatief vaardig en weet goed en effectief met anderen te schakelen. Je bent daarnaast in staat op verschillende niveaus constructieve gesprekken te voeren. Je deinst er bijvoorbeeld niet voor terug om te sparren met onze werkmaatschappij in Slowakije. Je staat stevig in je schoenen en vormt met je collega’s het kwalitatieve hart van de organisatie. Inhoudelijke discussies welke ertoe leiden dat kwaliteitsnormen en gemaakte afspraken nagekomen worden, ga je niet uit de weg. Je werkt nauw samen met je team en bent systematisch en procesmatig in het uitvoeren van je werkzaamheden.

Verder beschik je over:

 • een afgeronde HBO opleiding in een technische richting;
 • minimaal 3 jaar relevante werkervaring als Quality of manufacturing engineer, bij voorkeur vanuit een technische productieomgeving;
 • aantoonbare ervaring met 8D, APQP, Statistische Proces Controle, FMEA of greenbelt toepassingen. VDA6.3 of IATF kennis is een pre;
 • in staat technische tekeningen en bijbehorende documentatiepakketten te lezen en te beoordelen;
 • algemene kennis m.b.t. ERP systemen en goede ervaring met MS Office;
 • fulltime beschikbaar;goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Duits is een pre.

 

Wat bieden wij je als Quality Engineer?

 

In de rol van Quality Engineer bieden wij je een uitdagende functie in een dynamische en kerngezonde productieomgeving. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van Neways. Wij bieden je een fulltime positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • 8% vakantiegeld
 • Flexibele begin- en eindtijden
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding

 

Na een gedegen inwerkprogramma en goede begeleiding krijg je de ruimte je rol zelfstandig te vervullen. Op termijn zijn er afhankelijk van je ambities voldoende doorgroei mogelijkheden.

Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!

 

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met:

Mike Bijster
Corporate Recruiter
E-mail: mike.bijster@newayselectronics.com
Telefoon: +31-628491152

 

Apply now