Quality Engineer

Jij vindt het een uitdaging om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van onze producten en diensten van het allerhoogste niveau is en blijft. Afwijkingen zijn voor jou een uitdaging en je bent erop gefocust om de regie strak te houden en tot de beste oplossingen te komen. In deze spilfunctie krijg jij de ruimte om jouw eigen ideeën te ontwikkelen en te implementeren, waarmee jij dan ook in staat bent de kwaliteit te verbeteren. Wil jij graag met ons verder bouwen aan onze organisatie en staat kwaliteit bij jou hoog in het vaandel? Wij maken graag kennis met je!

 

Waar kom je te werken als Quality Engineer?

 

Neways Electronics International is een gedecentraliseerde en daardoor slagvaardige organisatie, bestaande uit een holding met twaalf werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Slowakije en China en een verkoop- en servicekantoor in Singapore. We vinden niet alleen onze dienstverlening aan klanten belangrijk, maar ook dat we een prettige werkomgeving creëren voor onze ruim 2900 collega’s wereldwijd. Creativiteit en werkplezier staan bij ons centraal en we hechten grote waarde aan persoonlijke relaties met klanten. We geloven dat echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit van onze producten: producten die ons leven aangenamer maken. Onze kernwaarden zijn: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

Neways Micro Electronics, gevestigd aan de Voltaweg in Echt, bestaat uit ongeveer 65 medewerkers. Elke dag wordt gemotiveerd gewerkt aan de ontwikkeling, productie, assemblage en het testen van hightech hybride micro-elektronica die aan mondiaal opererende Original Equipment Manufacturers worden geleverd.

 

Wat ga je doen als Quality Engineer?

 

Als Quality Engineer ben je verantwoordelijk voor het registreren, coördineren en valideren van alle afwijkingen rondom de productie van micro elektronica. In deze functie ben je in de breedte van de organisatie betrokken bij kwaliteitsissues en heb je contact met diverse afdelingen, maar ook met klanten en leveranciers. Je bent het eerste aanspreekpunt voor klantenklachten, waarbij je de faciliterende rol hebt om problemen grondig te analyseren en zowel structureel als duurzaam op te lossen. Naast de dagelijkse ad-hoc kwaliteitskwesties initieer je ook ideeën met betrekking tot de borging en verbetering van kwaliteit in onze processen en in ons bedrijf, met als doel de ad-hoc kwaliteitsaspecten in de organisatie structureel te verminderen. In deze functie, die ontstaat door een sterke groei van de organisatie, werk je nauw samen met jouw collega Quality Engineers en de QESH-Manager.

Tot je taken behoren verder:

 • vertegenwoordigen, uitdragen en coördineren van het geldende kwaliteitsbeleid van de organisatie, zowel intern als extern;
 • input geven aan de account engineer bij offertes omtrent de gestelde klantkwaliteitseisen en geldende standaarden;
 • het registreren, coördineren en valideren van leveranciers- en klantenklachten (volgens 8D methodiek) en de hiervoor de benodigde communicatie uitvoeren, zowel intern als extern;
 • initiëren en in teamverband uitvoeren van verbeteracties en plannen;
 • actief het kwaliteitsbewustzijn van de organisatie verhogen in het dagelijkse werk, o.a. door middel van het trainen en coachen van medewerkers op het gebied van 8D methodiek
 • uitvoeren en begeleiden van interne audits op producten en processen;
 • uitvoeren van supplier audits.

 

Wat vragen we van je als Quality Engineer?

 

Het is natuurlijk belangrijk dat je analytisch sterk bent en accuraat te werk gaat. Met deze competenties zorg jij ervoor dat afwijkingen definitief worden opgelost. Daar waar je veelvuldig met interne en externe partijen in gesprek bent is het ook belangrijk dat je zowel sociaal als communicatief vaardig bent. Je deinst er niet voor terug om op regelmatige basis te schakelen met onze internationale klanten en werkmaatschappijen. Je weet als geen ander hoe je de juiste informatie boven tafel krijgt, je bent in staat te beoordelen hoe deze situaties hebben kunnen ontstaan en uiteindelijk uiteraard verbeterd kunnen worden. Je staat stevig in je schoenen, je bent immers het kwalitatieve geweten van onze organisatie. Je gaat inhoudelijke discussies niet uit de weg en zorgt tegelijkertijd voor een constructieve en prettige samenwerking, zowel intern als extern. Je werkt samen met je team en bent systematisch en procesmatig in het uitvoeren van je werk.

Verder beschik je over:

 • een afgeronde HBO of WO opleiding in een technische richting;
 • minimaal 3 jaar relevante werkervaring als quality, supply chain of manufacturing engineer, bij voorkeur vanuit een technische productieomgeving;
 • green belt of aantoonbare ervaring met 8D, Statistische Proces Controle en FMEA toepassingen;
 • bekend met de laatste versies van ISO9001 en/of IATF16949 is een pré;
 • in staat technische tekeningen en bijbehorende documentatiepakketten te lezen en te beoordelen;
 • algemene kennis m.b.t. ERP systemen en goede ervaring met MS Office, of bereid en in staat dit te leren
 • fulltime beschikbaar;
 • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Duits is een pré, maar zeker geen must;
 • affiniteit met veiligheid en milieu (ESH) is een pré.

 

Wat bieden wij je als Quality Engineer?

 

In de rol van Quality Engineer bieden wij je een uitdagende functie in een dynamische en kerngezonde productieomgeving. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van Neways. Wij bieden je een fulltime positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • 8% vakantiegeld
 • Flexibele begin- en eindtijden
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding

 

Na een gedegen inwerkprogramma en goede begeleiding krijg je de ruimte je rol zelfstandig te vervullen. Op termijn zijn er afhankelijk van je ambities voldoende doorgroeimogelijkheden.

 

Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!

 

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met:

Mike Bijster
Corporate Recruiter
Telefoon: +31-628491152

Apply now