Process Technician

Vind jij het een uitdaging om in een zeer geavanceerde en complexe productieomgeving te werken en daarbij bezig te zijn met het optimaliseren van micro-elektronica processen? Dan is deze baan zeker iets voor jou. Met deze optimalisatie los je niet alleen alle dagelijkse problematieken op, maar kunnen we ook op de lange termijn effectief en efficiënt produceren. Jij deinst er niet voor terug om je handen uit de mouwen te steken en hebt sterke affiniteit met manuele productieprocessen. Daarnaast heb je oog voor kwaliteit en ervaring met continu verbeteren. Ben jij de Process Technician die wij zoeken? Dan maken we graag kennis met je!

 

Waar kom je te werken als Process Technician?


Neways Electronics International is een gedecentraliseerde en daardoor slagvaardige organisatie, bestaande uit een holding met twaalf werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Slowakije en China en een verkoop- en servicekantoor in Singapore. We vinden niet alleen onze dienstverlening aan klanten belangrijk, maar ook dat we een prettige werkomgeving creëren voor onze ruim 2900 collega’s wereldwijd. Creativiteit en werkplezier staan bij ons centraal en we hechten grote waarde aan persoonlijke relaties met klanten. We geloven dat echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit van onze producten: producten die ons leven aangenamer maken. Onze kernwaarden zijn: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

Neways Micro Electronics, gevestigd aan de Voltaweg in Echt, bestaat uit ongeveer 65 medewerkers. Elke dag wordt gemotiveerd gewerkt aan de ontwikkeling, productie, assemblage en het testen van hightech hybride micro-elektronica die aan mondiaal opererende Original Equipment Manufacturers worden geleverd.

 

Wat ga je doen als Process Technician?


Als Process Technician houd je je bezig met de dagelijkse productieondersteuning, het oplossen van knelpunten en structureel verbeteren van processen op de vloer. Knelpunten kunnen zowel procesmatig als technisch van aard zijn. Verder ondersteun je de kwaliteitsafdeling bij de afhandeling van productie gerelateerde klantklachten en richt je je op het continu verbeteren van bestaande processen. De processen waar je veelvuldig mee bezig zult zijn, zijn gericht op montage, verlijmingen en solderingen. Hierbij ligt de nadruk op de verbetering van kwaliteit, verhoging van yield en efficiency. Je omschrijft structurele problemen in het productieproces en stelt een plan op voor verbeteringen. Dit betekent dat je ook daadwerkelijk in onze cleanroom werkzaam bent. Ook draag je zorg voor het uitvoeren van deze verbeterplannen en heb je hierbij een actieve rol richting het verbeterteam. Verder heb je een rol in het NPI-proces, waarbij je de maakbaarheid van producten beoordeelt en proto- en 0-serie productieruns begeleidt. Daarnaast zorg je ervoor dat de operators het assemblageproces goed kunnen uitvoeren door het schrijven van proces- en werkinstructies. Tot slot ondersteun je de Process Technoloog bij de introductie van nieuwe processen, technologieën en productiemiddelen.

Tot je taken behoren verder:

 • informatie aandragen voor het opstellen van kostprijscalculaties voor (nieuwe) producten;
 • voorstellen doen tot en aanpassen van de productrouting in Baan;
 • geven van trainingen ter bevordering van algemene en proces specifieke kennis;
 • het up to date houden van alle relevante documentatie van de productieprocessen;
 • rapportage van de uitgevoerde werkzaamheden en verricht onderzoek.

 

Wat vragen we van je als Process Technician?


Als Process Technician ben je analytisch sterk en heb je een sterk ontwikkeld technisch inzicht. Daarbij ben je erg gedreven. Je wil het maximale uit de assemblagelijn halen, ziet wat hiervoor nodig is en gaat er proactief mee aan de slag. Verder ben je communicatief sterk en zoek je de samenwerking op met productiemedewerkers, collega technicians, technologen en management. Je beschikt over de capaciteit om operators mee te nemen in het (verbeter) proces. Je hebt oog voor kwaliteit maar bent tegelijkertijd pragmatisch. Verder sta je stevig in je schoenen en kun je goed omgaan met werkdruk.

Verder vragen we:

 • een afgeronde technische opleiding op hbo niveau;
 • minimaal één jaar relevante werkervaring in een complexe productie omgeving;
 • ervaring en affiniteit met het optimaliseren van complexe productieprocessen;
 • gedegen kennis van proces- en productieoptimalisatie modellen en theorieën zoals 8D, Lean manufacturing, 5S en 6-sigma technieken;
 • kennis van kwaliteitsstandaarden;
 • kennis van ERP-systemen en het Office-pakket;
 • goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands als Engels;
 • fulltime beschikbaarheid;
 • dat je op maximaal een uur reisafstand vanaf Echt woont.

 

Wat bieden wij je als Process Technician?


In de rol van Process Technician bieden wij je een uitdagende functie in een dynamische en kerngezonde productieomgeving. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van Neways. Wij bieden je een fulltime positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • 8% vakantiegeld
 • Flexibele begin- en eindtijden
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Goede pensioenregeling

 

Na een gedegen inwerkprogramma en goede begeleiding krijg je de ruimte je rol zelfstandig te vervullen. Op termijn zijn er afhankelijk van je ambities voldoende mogelijkheden om door te groeien.

Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!

 

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met:

Mike Bijster
Corporate Recruiter
E-mail: mike.bijster@newayselectronics.com
Telefoon: +31-628491152

Apply now