Operational Buyer

Ter uitbreiding zijn we op zoek naar versterking voor ons inkoopteam in Leeuwarden. Wil jij graag de stap maken richting inkoop bij een grote hightech organisatie, met een lokaal karakter? Voor onze vestiging in Leeuwarden zijn we op zoek naar een Operational Buyer. Jij gaat ervoor zorgen dat onze productie tijdig de juiste materialen heeft. Heb jij enkele jaren ervaring vanuit een soortgelijke functie en ben je op zoek naar een nieuwe uitdagende functie? Wij maken graag kennis met je!

 

Wat ga je doen als Operational Buyer?

Jouw collega’s zorgen ervoor dat je meegenomen wordt in de essentie van inkoop en onze werkwijzen en producten, zodat je een goede basis hebt om aan jouw nieuwe functie te beginnen. Als Operational Buyer zorg je ervoor dat je de materiaalbeschikbaarheid aansluit op de vraag van interne en externe klanten. Dit doe je door verder te kijken dan de kale informatie uit lijsten of het systeem. Het is jouw verantwoordelijkheid om te zorgen voor een tijdige en juiste inkoop van onderdelen die wij nodig hebben voor onze productie. De inkopen doen wij voornamelijk bij onze vaste voorkeursleveranciers, waarbij jij erop toe gaat zien dat het inkoopproces goed verloopt.

Tot je taken behoren verder:

 • het beoordelen en verwerken van bestelsuggesties/formulieren tot inkoopopdrachten in het ERP pakket; je houdt hierbij rekening met de prijs, levertijd en verpakkingseenheid;
 • het controleren en verwerken van orderbevestigingen van leveranciers in het ERP pakket;
 • bewaken van leveringen en indien nodig alternatieve producten/leveranciers aandragen;
 • beoordelen/uitvoeren van herplanningsorders en eventueel prioriteiten bijstellen in overleg met planning;
 • communiceren over en het opvolgen van de forecast naar de leverancier;
 • het doen van een voorstel tot aanpassen van de bestelparameters;
 • afhandelen en voorkomen van verschil facturen en kwaliteitsproblemen;
 • tijdige interne afstemming met belanghebbenden in het productieproces zoals met de afdelingen planning en warehouse;
 • leveren van een actieve bijdrage in de verdere professionalisering van de afdeling en zelfstandig participeren in verbeterprojecten.

Wat vragen we van je als Operational Buyer?

Allereerst ben je communicatief vaardig en heb je een stevige persoonlijkheid. Met regelmaat bel je met leveranciers en schakel je intern om het proces goed te laten verlopen. Je bent creatief in het zoeken naar oplossingen en hebt een praktische en ondernemende instelling. In je werk weet je de juiste prioriteiten te stellen en kunt goed werken onder druk. Je hebt affiniteit met techniek en vindt de productie van PCBA’s (Printed Circuit Board Assembly’s) een interessant werkveld. Vanuit jouw intrinsieke motivatie ben je in staat verbeteringen aan te dragen en bent gemotiveerd om collega’s te helpen.

Verder vragen we:

 • bij voorkeur een afgeronde hbo-opleiding in de richting van Technische Bedrijfskunde, Logistiek of Commerciële Economie;
 • minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie;
 • NEVI 1 of bereid deze opleiding te volgen;
 • affiniteit of ervaring met het werken met technische producten;
 • ervaring met het werken met ERP pakketten;
 • goede kennis en ervaring met MS Office Word en Excel;
 • sterke communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels;
 • ervaring in een vergelijkbare functie is een pré.

 

Wat bieden wij je als Operational Buyer?

In de rol van Operational Buyer bieden wij je een uitdagende functie in een dynamische en kerngezonde productieomgeving. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van Neways. Wij bieden je een fulltime positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • 8% vakantiegeld
 • Flexibele begin- en eindtijden
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding

Na een gedegen inwerkprogramma en goede begeleiding krijg je de ruimte je rol zelfstandig te vervullen. Op termijn zijn er afhankelijk van je ambities voldoende doorgroeimogelijkheden.

 

Waar kom je te werken als Operational Buyer?

Neways Electronics International is een gedecentraliseerde en daardoor slagvaardige organisatie, bestaande uit een holding met twaalf werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Slowakije, Tsjechië en China. We vinden niet alleen onze dienstverlening aan klanten belangrijk, maar ook dat we een prettige werkomgeving creëren voor onze ruim 2.943 collega’s wereldwijd. Creativiteit en werkplezier staan bij ons centraal en we hechten grote waarde aan persoonlijke relaties met klanten. We geloven dat echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit van onze producten: producten die ons leven aangenamer maken. Onze kernwaarden zijn: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

Neways Leeuwarden heeft als kernactiviteiten de ontwikkeling en productie van hoogwaardige PCBA’s, halffabricaten en eindproducten aan de elektronica verwerkende industrie en biedt werkgelegenheid aan meer dan 100 mensen. In onze professionele en dynamische organisatie staan klantgerichtheid, kwaliteit en resultaat voorop in de bedrijfsvoering.

 

Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!

Voor functie-inhoudelijke informatie, neem gerust contact op met Mike Bijster, recruiter, via +31-628491152. Mike legt je graag uit wat de functie Operational Buyer inhoudt en hoe het is om je loopbaan te starten bij Neways. Voor solliciteren mail je je motivatie en cv naar: recruitment@newayselectronics.com.

Neways hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en identiteitsbewijs te zien krijgen.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Apply now