NPI Engineer

Ter versterking zijn we op zoek naar een NPI Engineer. Techniek, dynamiek, diversiteit en klantcontact; kernwaarden die deze functie omschrijven. Ben jij op zoek naar een veelzijdige functie, bij een beursgenoteerde high tech organisatie? Wij maken graag kennis met je!

Wat ga je doen als NPI Engineer?

Als NPI Engineer ben jij verantwoordelijk voor het technisch introduceren en beheren van producten voor de klanten binnen jouw klantenteam. Als eerste stap analyseer je de productdata van de klant en voer je de voorbereidingen voor de productie uit. Daarna ben je betrokken bij het productierijp maken en begeleiden van nieuwe producten voor fabricage, het beoordelen van de ontwerpen op maakbaarheid en het doorvoeren van verbeteringen in het productieproces en de daarmee samenhangende activiteiten. De productkenmerken van de producten waarvoor je verantwoordelijk bent ken jij als geen ander en je weet dan ook wat er nodig is om ervoor te zorgen dat we een perfect product leveren waar de klant blij van wordt. Daarnaast ondersteun je op technisch vlak ook de commerciële afdeling. In deze uitdagende functie ben je een echte spin in het web tussen de klant en de collega’s van de verschillende afdelingen binnen de organisatie.

Tot je taken behoren verder:

 • als projectleider verantwoordelijk voor de voortgang van productintroducties op technisch vlak;
 • adviseren en ondersteunen van de intern betrokken afdelingen om een optimale wijze van produceren te realiseren en het verbeteren van bestaande werkwijzen;
 • nauw samenwerken met de afdelingen die op werkinhoudelijk vlak betrokken zijn bij NPI-trajecten, zowel op technisch als logistiek vlak;
 • verantwoordelijk voor alle technische aspecten met betrekking tot het beoordelen van wijzigingen op de maakbaarheid;
 • verantwoordelijk voor een goed ontwikkeld, te produceren en te testen product;
 • verantwoordelijk voor het beheren van de producen binnen je klantenteam.

Wat vragen we van je als NPI Engineer?

Als NPI Engineer ben je iemand die passie heeft voor de techniek en daarnaast in staat is om snel te kunnen schakelen. Je werkt gestructureerd en bent gewend om projectmatig te werken. Omdat je met veel verschillende mensen in contact bent is het belangrijk dat je zowel communicatief als sociaal vaardig bent. Je onderhoud gemakkelijk klantcontact, waarbij je in staat bent om op verschillende niveaus te communiceren. Je weegt iedere keer af of de wens van een klant niet alleen haalbaar is vanuit technisch oogpunt, maar ook vanuit kostentechnisch aspect. Bij voorkeur beschik je over enige relevante werkervaring met het produceren van elektronische modules en/of Printed Circuit Board Assemblies (PCBA’s) en bijbehorende productieprocessen. Door jouw relevante kennis en ervaring met bedrijfs- en verbeterprocessen weet je de productieprocessen dermate te verbeteren dat de kosten omlaag gaan en daardoor de bedrijfsresultaten verbeteren. Je bent initiatiefrijk, zelfstandig en een echte teamplayer.

Verder vragen we:

 • een afgeronde technische hbo-opleiding in de richting van bijvoorbeeld elektrotechniek, mechatronica of technische bedrijfskunde;
 • bij voorkeur relevante werkervaring in een soortgelijke functie, maar ook starters worden van harte uitgenodigd te solliciteren;
 • affiniteit en ervaring met projectmatig werken;
 • relevante kennis en ervaring met PCBA ontwerpprogramma’s (bijvoorbeeld: Valor, Ultiboard of vergelijkbaar), Lean Manufacturing, FMEA;
 • goede communicatieve mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels, Duits is een pré.

 

Wat bieden wij je als NPI Engineer?

In de rol van NPI Engineer bieden wij je een uitdagende functie in een dynamische en kerngezonde productieomgeving. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van Neways. Wij bieden je een fulltime positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • 8% vakantiegeld
 • Flexibele begin- en eindtijden
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding

Na een gedegen inwerkprogramma en goede begeleiding krijg je de ruimte je rol zelfstandig te vervullen. Op termijn zijn er afhankelijk van je ambities voldoende doorgroeimogelijkheden.

Waar kom je te werken als NPI Engineer?

Neways Electronics International is een gedecentraliseerde en daardoor slagvaardige organisatie, bestaande uit een holding met twaalf werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Slowakije, Tsjechië en China. We vinden niet alleen onze dienstverlening aan klanten belangrijk, maar ook dat we een prettige werkomgeving creëren voor onze ruim 2.943 collega’s wereldwijd. Creativiteit en werkplezier staan bij ons centraal en we hechten grote waarde aan persoonlijke relaties met klanten. We geloven dat echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit van onze producten: producten die ons leven aangenamer maken. Onze kernwaarden zijn: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

Neways Leeuwarden heeft als kernactiviteiten de ontwikkeling en productie van hoogwaardige PCBA’s, halffabricaten en eindproducten aan de elektronica verwerkende industrie en biedt werkgelegenheid aan meer dan 100 mensen. In onze professionele en dynamische organisatie staan klantgerichtheid, kwaliteit en resultaat voorop in de bedrijfsvoering.

 

Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!

Voor functie-inhoudelijke informatie, neem gerust contact op met Mike Bijster, recruiter, via +31-628491152. Mike legt je graag uit wat de functie NPI Engineer inhoudt en hoe het is om je loopbaan te starten bij Neways. Voor solliciteren mail je je motivatie en cv naar: recruitment@newayselectronics.com.

Neways hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en identiteitsbewijs te zien krijgen.

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Apply now