Manager Operations

Jij bent een zelf startende Manager Operations die senioriteit uitstraalt. Naast jouw dagelijkse taken als Manager Operations speel je ook een belangrijke rol in het Management Team waarbij je op strategisch niveau mede sturing geeft aan Neways Micro Electronics. Daarnaast vervul je ook een rol binnen onze corporate organisatie op het gebied van de operationele ontwikkelingen samen met je collega’s uit het land. Manager Operations is een uitdagende en verantwoordelijke rol waarbij je samen met ons gaat werken aan het verder professionaliseren van onze organisatie die volop in ontwikkeling is.

 

Waar kom je te werken als Manager Operations?

 

Neways Electronics International is een gedecentraliseerde en daardoor slagvaardige organisatie, bestaande uit een holding met twaalf werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Slowakije, Tsjechië en China. We vinden niet alleen onze dienstverlening aan klanten belangrijk, maar ook dat we een prettige werkomgeving creëren voor onze ruim 2.943 collega’s wereldwijd. Creativiteit en werkplezier staan bij ons centraal en we hechten grote waarde aan persoonlijke relaties met klanten. We geloven dat echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit van onze producten: producten die ons leven aangenamer maken. Onze kernwaarden zijn: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

Neways Micro Electronics, gevestigd aan de Voltaweg in Echt, bestaat uit ongeveer 65 medewerkers. Elke dag wordt gemotiveerd gewerkt aan de ontwikkeling, productie, assemblage en het testen van hightech hybride micro-elektronica die aan mondiaal opererende Original Equipment Manufacturers worden geleverd.

 

Wat ga je doen als Manager Operations?

 

Als Manager Operations rapporteer je aan de Managing Director en maak je deel uit van het Management Team. Je bent verantwoordelijk voor de aansturing van de Operationele organisatie (Warehouse/Productie) en de Supply Chain (Inkoop/ Planning). In deze functie geef je direct leiding aan het OT (Operationele Team) bestaande uit 3 direct reports en indirect aan ongeveer 48 vaste werknemers.

Primaire focus ligt op het realiseren en optimaliseren van de gewenste resultaten op vlak van QLTC.

Je houdt zicht op de resultaten en schept de juiste randvoorwaarden om optimaal te kunnen presteren. Je bent zo nauw betrokken bij de operatie en draagt zorg voor een continue verbetering en optimale afstemming van de wensen van de klant en de mogelijkheden van de organisatie. Je vertaalt de bedrijfsdoelstellingen naar de operationele organisatie en draagt zorg voor het verder professionaliseren en structureren van de werkwijzen en procedures. Klantgerichtheid staat bij Neways centraal, dat betekent dat we een hoge mate van flexibiliteit verwachten van de organisatie en zijn medewerkers. Het stellen van de juiste prioriteiten op basis van de kennis van dat moment is soms uitdagend en vraagt om een voortdurend goed inzicht in de actuele situatie en besluitvaardigheid daarmee de verder gelegen doelstellingen niet uit het oog verliezend.

Je draagt zorg voor de uitvoer van strategische projecten binnen je werkgebied. Je bent de motivator en inspirator van je team en draagt zorgt voor de verdere doorontwikkeling ervan alsmede van de daaronder vallende afdelingen. We maken onderdeel uit van de Neways groep. Binnen de Holding zijn er groepsdirecteuren actief op het vlak van operations, logistiek en inkoop waaraan je functioneel rapporteert. Vanuit deze rol ben je medeverantwoordelijk voor het uitrollen van groepsbrede processen.

De organisatie is voortdurend in verandering om verder te verbeteren. Er is een op lean-principes gebaseerde verbeterstructuur geïntroduceerd waarin visual management een wezenlijke rol speelt. Het verder uitbouwen van deze structuur en realiseren van een continue verbetercultuur is één van de uitdagingen welke prioriteit zal hebben.

 

Wat vragen we van je als Manager Operations?

 

 • HBO+/WO werk- en denkniveau (technisch en/of bedrijfskundig);
 • minimaal 8 jaar relevante werkervaring waarvan minimaal 3 jaar in een soortgelijke functie in een logistieke/operationele omgeving;
 • gedegen kennis van het werkgebied en de ontwikkelingen daarin (dus zowel op het vlak van operations, improvement alsook supply chain). Wil vernieuwend daarin bezig zijn;
 • ervaring met het op basis van lean-principes creëren en borgen van een continue verbetercultuur;
 • aantoonbare leiderschapsvaardigheden, vermogen om op een gepassioneerde, inspirerende en professionele wijze leiding te geven. Goede balans tussen ruimte geven en zicht houden op goed verloop van de organisatie;
 • klant- en resultaatgericht, gestructureerd, zelfstandig, pragmatisch, flexibel, empathisch, besluitvaardig;
 • van nature positief en ondernemend ingesteld, in staat om zaken eenvoudig en doorzichtig te maken;
 • kennis van de internationale kwaliteitsnormen ISO 9001, IATF16949, ISO 13485 is een pre;
 • effectieve communicatieve vaardigheden;
 • goede schriftelijke en mondelinge beheersing van de Engelse en Nederlandse taal in woord en geschrift.

 

Wat bieden wij je als Manager Operations?

 

In de rol van Manager Operations bieden wij je een uitdagende functie in een dynamische en kerngezonde productieomgeving. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van Neways. Wij bieden je een fulltime positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • 8% vakantiegeld
 • Flexibele begin- en eindtijden
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding/leaseauto

 

Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!

 

Voor functie inhoudelijke informatie, neem gerust contact op met Mike Bijster, recruiter, via +31-628491152. Mike legt je graag uit wat de functie Manager Operations inhoudt en hoe het is om je loopbaan te starten bij Neways. Voor solliciteren gebruik je de solliciteerbutton.

Mike Bijster
Corporate Recruiter
E-mail: mike.bijster@newayselectronics.com
Telefoon: +31 (06) – 2849 1152

Neways hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en identiteitsbewijs te zien krijgen

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Apply now