Key Account Manager

Het is jouw missie om, voor Neways belangrijke klanten binnen defensie en industrie, de relatie te onderhouden en verder uit te bouwen, op zowel tactisch als strategisch niveau. Hierbij ga je momenteel werken met een grote Duitse bestaande klant binnen defensie en zou dit uitgebreid kunnen worden met andere potentiële klanten, waarmee we momenteel in de RFQ fase zitten. Word jij de versterking die wij zoeken? We maken graag kennis met je!

 

Wat ga je doen als Key Account Manager?

Als Key Account Manager ben je samen met jouw accountteam verantwoordelijk voor het verwezenlijken van het meerjaren accountplan en het verder uitbouwen van het account. Hiermee zorg je voor de realisatie van omzet en marge volgens budget. In deze rol ben je nauw betrokken en veelvuldig in contact met de Duitse defensieklant, die zich verdeeld over verschillende vestigingen in Duitsland bevindt. Het is jouw verantwoordelijkheid erop toe te zien dat de gemaakte afspraken met de klant worden nagekomen en je vertaalt deze afspraken naar onze interne organisatie. Samen met het team zorg je voor verwerven van nieuwe producten en projecten bij de klant. Je verzamelt prognosegegevens van de klant, ten behoeve van het bedrijfsbudget, maakt prijsafspraken en bepaalt samen leveringscondities en kwaliteitsnormen. Naast de externe contacten met de klant, zal je ook veelvuldig in contact staan met de medewerkers binnen het accountteam, wat door jou direct wordt aangestuurd. Doordat je Neways breed verantwoordelijk bent zal je ook regelmatig in contact staan met de andere Neways werkmaatschappijen. In deze functie rapporteer je aan de Business Manager, lid van het Management Team.

Tot je taken behoren verder:

 • bezoeken van de klant op locatie, voornamelijk in Duitsland;
 • kennis vergaren over de sector;
 • eisen en wensen van de klant doorgronden en vertalen voor de interne organisatie;
 • strategie breed uitdragen voor alle Neways werkmaatschappijen;
 • verzamelen kengetallen van het account ter ondersteuning van het accountplan;
 • bewaken van betalingsgedrag en condities en zo nodig structurele acties ter verbetering uitzetten.

 

Wat vragen we van je als Key Account Manager?

Allereerst ben je een gedreven en doelgerichte professional die op resultaatgerichte wijze en met oog voor zijn/haar omgeving doelen weet te realiseren. Je hebt een heldere visie op engineering en vanuit jouw inzet en gedrevenheid weet je snel vertrouwen te winnen van jouw omgeving. Doordat je een aansturende functie hebt heb je ook aandacht voor de mens en ben je van nature een teamspeler. Je bent kwaliteitsgericht en verliest prioriteiten niet uit het oog. Klantgerichtheid is belangrijk, maar je weet ook goed om te gaan met problemen en weerstanden en je staat dan ook stevig in je schoenen. Je gaat gemakkelijk de dialoog met de klant aan, weet de klantvraag goed te managen en maakt duidelijke afspraken. Als persoon word je omschreven als een betrouwbare persoonlijkheid, met een open en eerlijk karakter die met zijn sociale vaardigheden een bijdrage levert aan de organisatie.

Verder vragen we:

 • een afgeronde hbo of wo opleiding, bij voorkeur in een technische richting, bijvoorbeeld werktuigbouwkunde of elektrotechniek;
 • minimaal 8-10 jaar ervaring vanuit een soortgelijke functie;
 • ervaring met industriële klanten;
 • ervaring met het werken met Duitse klanten is een pré;
 • goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels en Duits;
 • fulltime beschikbaar.

 

Wat bieden wij je als Key Account Manager?

In de rol van Key Account Manager bieden wij je een uitdagende functie in een dynamische en kerngezonde productieomgeving. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van Neways. Wij bieden je een fulltime positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij je een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • 8% vakantiegeld
 • Flexibele begin- en eindtijden
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Pensioenregeling
 • Auto van de zaak
 • Laptop en mobiele telefoon van de zaak

 

Na een gedegen inwerkprogramma en goede begeleiding krijg je de ruimte je rol zelfstandig te vervullen. Op termijn zijn er afhankelijk van je ambities voldoende doorgroeimogelijkheden.

 

Waar kom je te werken als Key Account Manager?

Neways Electronics International is een gedecentraliseerde en daardoor slagvaardige organisatie, bestaande uit een holding met twaalf werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Slowakije, Tsjechië en China. We vinden niet alleen onze dienstverlening aan klanten belangrijk, maar ook dat we een prettige werkomgeving creëren voor onze ruim 2.943 collega’s wereldwijd. Creativiteit en werkplezier staan bij ons centraal en we hechten grote waarde aan persoonlijke relaties met klanten. We geloven dat echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit van onze producten: producten die ons leven aangenamer maken. Onze kernwaarden zijn: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

Neways Industrial Systems, gevestigd op het Science Park Eindhoven te Son, is gespecialiseerd in full product lifecycle management (PLM) voor elektronische modules en systemen. Binnen Neways Industrial Systems werken ongeveer 180 medewerkers aan de bouw van elektronische modules en systemen voor toepassingen in complexe besturingssystemen. De functionaliteit van deze systemen wordt voor een belangrijk deel bepaald door interactie tussen hardware, software en mechanica. Als werkmaatschappij van Neways Electronics International NV is Neways Industrial Systems sinds 1969 leverancier van electronic manufacturing services (EMS) en EMS-gerelateerde diensten.

 

Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!

Voor functie inhoudelijke informatie, neem gerust contact op met Mike Bijster, recruiter, via +31-628491152. Mike legt je graag uit wat de functie Key Account Manager inhoudt en hoe het is om je loopbaan te starten bij Neways. Voor solliciteren gebruik je de solliciteerbutton op onze website: www.werkenbijneways.nl.

Neways hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en identiteitsbewijs te zien krijgen.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Apply now