Junior Test Engineer

Wil jij je als Junior omgeven met een aantal ervaren professionals op het vlak van Elektronica? Heb jij de wijsheid nog niet in pacht, maar beschik je over een meer dan gemiddelde interesse in elektronica zodat jij in staat bent om snel nieuwe dingen te leren? Dan ben jij wellicht onze nieuwe Junior Test Engineer! Een rol waarin wij je gaan opleiden en je wordt uitgedaagd om elektronica te beoordelen en daarbij een passende test te ontwikkelen. Jij: Een baan waarin je de ruimte krijgt om je te ontwikkelen als test engineer. Wij: kwaliteit en tevreden klanten!

 

Waar kom je te werken als Junior Test Engineer?

 

Neways Electronics International is een gedecentraliseerde en daardoor slagvaardige organisatie, bestaande uit een holding met twaalf werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Slowakije en China en een verkoop- en servicekantoor in Singapore. We vinden niet alleen onze dienstverlening aan klanten belangrijk, maar ook dat we een prettige werkomgeving creëren voor onze ruim 2500 collega’s wereldwijd. Creativiteit en werkplezier staan bij ons centraal en we hechten grote waarde aan persoonlijke relaties met klanten. We geloven dat echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit van onze producten: producten die ons leven aangenamer maken. Onze kernwaarden zijn: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

Neways Leeuwarden heeft als kernactiviteiten de ontwikkeling en toelevering van hoogwaardige PCBA’s, halffabricaten en eindproducten aan de elektronica verwerkende industrie en biedt werkgelegenheid aan meer dan 100 mensen. In onze professionele en dynamische organisatie staan klantgerichtheid, kwaliteit en resultaat voorop in de bedrijfsvoering.

Wat ga je doen als Junior Test Engineer?


Als Junior Test Engineer speel je een hele belangrijke rol in ons productieproces. Jij bent succesvol als we met zijn allen betrouwbare producten leveren met een minimale afkeur. Dit kun je bereiken door aan de hand van jouw elektronicakennis een test voor elektronicaproducten te bedenken en hierbij een testopstelling te ontwerpen. Onder begeleiding ga je vervolgens deze testopstelling ontwikkelen, bouwen, programmeren en implementeren in de productieomgeving. Voor zowel de soft- als hardware matige testen ontwikkel je, stel je onderhoudsinstructies samen en zoek je naar nieuwe en verbeterde testmethodes. Je werkt in een team van testengineers die allemaal het doel hebben om met behulp van testen fouten in de productie in een zo vroeg mogelijk stadium van het productieproces te ondervangen.

Tot je taken behoren verder:

 • het opstellen van testdocumentatie;
 • samenwerken met een senior test ontwikkelaar;
 • analyseren en beoordelen van testresultaten.

 

Wat vragen we van je als Junior Test Engineer?

 

Vanuit je rol heb je met verschillende interne afdelingen maar ook met de klant veel contact. Daarom is het van belang dat je naast je technische kennis beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je bent analytisch ingesteld en in staat om de meet- en testgegevens op de juiste manier te interpreteren.

Verder vragen we:

 • een afgeronde hbo-opleiding in de richting Elektronica of vergelijkbaar;
 • je bent in staat om technische productdocumentatie te lezen, interpreteren en analyseren;
 • kennis en ervaring met verschillende systemen o.a. LabVIEW, Teststand, MS Office. Deze kennis en ervaring zien wij als een pré
 • dat je fulltime beschikbaar bent;
 • goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands en Engels, Duits is een pré;
 • dat je woonachtig bent in de regio Leeuwarden, Heerenveen, Sneek, Groningen, Drachten, Meppel, Emmeloord.

 

Wat bieden wij je als Junior Test Engineer?

 

In de rol van Junior Test Engineer bieden wij je een uitdagende functie in een dynamische en kerngezonde productieomgeving. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van Neways. Wij bieden je een fulltime positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij je een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • 8% vakantiegeld
 • Flexibele begin- en eindtijden
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding

 

 

Na een gedegen inwerkprogramma en goede begeleiding krijg je de ruimte je rol zelfstandig te vervullen. Op termijn zijn er afhankelijk van je ambities voldoende doorgroeimogelijkheden.

Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!

 

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met:

Wouter Arts
Corporate Recruiter
E-mail: wouter.arts@newayselectronics.com
Telefoon: +31 (0)6-14314593

Apply now