Junior/Medior Business Controller

Voor onze vestiging in Leeuwarden zijn we op zoek naar een nieuwe kracht binnen ons Finance team. Analyseren, sparren, projecten en procesverbetering omschrijven deze veelzijdige functie. Wil jij aan de slag binnen een grote internationale hightech organisatie en ben jij de Finance topper die wij zoeken? Wordt dan onze nieuwe Junior/Medior Business Controller! 

Wat ga je doen als Junior/Medior Business Controller?

Als Junior/Medior Business Controller zijn de werkdagen nooit hetzelfde. Vanuit de strategische focuspunten die opgesteld zijn, ga jij de cijfers analyseren. Onderwerpen waar je aan kunt denken zijn productiviteit, voorraden en inkoopprocessen. Jouw analyses bespreek je met de verschillende afdelingen binnen de organisatie en met hen spar je over onderwerpen als marge en efficiency. Samen met jouw collega’s ga je dan ook werken aan procesverbeteringen op het gebied van finance. Ook zal je de Controller, wie ook jouw direct leidinggevende zal zijn, voorzien van de nodige informatie en ondersteunen in zijn werkzaamheden. Naast deze hoofdtaken zal je gaan werken aan het upgraden van de bestaande reportingtools en houd je je bezig met de maandrapportages en budgetten.

Tot je werkzaamheden behoren verder:

 • Opzetten van nieuwe rapportages met nieuwe inzichten;
 • Voorbereiden en ondersteunen in managementrapportages, budgetten, kostprijscalculaties en forecasting;
 • Ondersteuning bij audits;
 • Inzicht verkrijgen van het ERP-systeem op het gebied van financiële transacties en consequenties van deze transacties.

 

Wat vragen wij van je als Junior/Medior Business Controller?

Van nature ben je communicatief sterk en ga je gemakkelijk het gesprek met jouw collega’s aan. Vanuit jouw sterke analytische vermogen weet je de cijfers goed te analyseren en te doorgronden. Je werkt graag zowel zelfstandig als in teamverband en weet de juiste informatie te filteren in jouw gesprekken met de verschillende afdelingen. Je stelt gemakkelijk prioriteiten en door jouw open mindset ben je in staat voor oplossingen of verbeteringen ‘out-of-the-box’ te denken.

Verder vragen we:

 • Minimaal een afgeronde HBO/WO-opleiding in de richting van Bedrijfseconomie of Finance & Control;
 • Tot 5 jaar werkervaring vanuit een soortgelijke rol is een pré, maar ook met minder ervaring wordt je van harte uitgenodigd te solliciteren;
 • Vaardig met MS-Office, met name Excel en PowerPoint zijn van belang;
 • Ervaring met Baan en/of Infor is een pré;
 • Woonachtig in de regio Leeuwarden, Sneek, Drachten of Groningen.

 

Wat bieden wij je als Junior/Medior Business Controller?

In de rol van Junior/Medior Business Controller bieden wij je een uitdagende functie in een dynamische en kerngezonde productieomgeving. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van Neways. Wij bieden je een fulltime positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • 8% vakantiegeld
 • Flexibele begin- en eindtijden
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding

 

Waar kom je te werken als Junior/Medior Business Controller?

Neways Electronics International is een gedecentraliseerde en daardoor slagvaardige organisatie, bestaande uit een holding met twaalf werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Slowakije, Tsjechië en China. We vinden niet alleen onze dienstverlening aan klanten belangrijk, maar ook dat we een prettige werkomgeving creëren voor onze ruim 2.943 collega’s wereldwijd. Creativiteit en werkplezier staan bij ons centraal en we hechten grote waarde aan persoonlijke relaties met klanten. We geloven dat echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit van onze producten: producten die ons leven aangenamer maken. Onze kernwaarden zijn: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

Neways Leeuwarden heeft als kernactiviteiten de ontwikkeling en productie van hoogwaardige PCBA’s, halffabricaten en eindproducten aan de elektronica verwerkende industrie en biedt werkgelegenheid aan meer dan 100 mensen. In onze professionele en dynamische organisatie staan klantgerichtheid, kwaliteit en resultaat voorop in de bedrijfsvoering.

 

Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!

Voor functie inhoudelijke informatie, neem gerust contact op met Mike Bijster, recruiter, via +31-(0)628491152. Mike legt je graag uit wat de functie Junior/Medior Business Controller inhoudt en hoe het is om je loopbaan te starten bij Neways. Voor solliciteren gebruik je de solliciteerbutton op onze website: www.werkenbijneways.nl.

Neways hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en identiteitsbewijs te zien krijgen.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Apply now