Junior Logistics Engineer

Vind je het een uitdaging om logistieke processen en performance te verbeteren en houd je ook nog eens van diversiteit en afwisseling in je baan? Dan is deze baan een mooie uitdaging waarbij je continu bezig bent met het verbeteren van onze supply chain processen en de performance van onze leveranciers. Onze logistieke processen zijn uitdagend omdat we zelf de producten produceren en afhankelijk zijn van productiecapaciteit en materiaalbeschikbaarheid. Deins je daar niet voor terug? Dan gaan we graag met je in gesprek om te horen waarom jij bij onze organisatie aan de slag wilt.

 

Waar kom je te werken als Junior Logistics Engineer?

 

Neways Electronics International is een gedecentraliseerde en daardoor slagvaardige organisatie, bestaande uit een holding met twaalf werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Slowakije en China en een verkoop- en servicekantoor in Singapore. We vinden niet alleen onze dienstverlening aan klanten belangrijk, maar ook dat we een prettige werkomgeving creëren voor onze ruim 2900 collega’s wereldwijd. Creativiteit en werkplezier staan bij ons centraal en we hechten grote waarde aan persoonlijke relaties met klanten. We geloven dat echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit van onze producten: producten die ons leven aangenamer maken. Onze kernwaarden zijn: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

Neways Micro Electronics, gevestigd aan de Voltaweg in Echt, bestaat uit ongeveer 65 medewerkers. Elke dag wordt gemotiveerd gewerkt aan de ontwikkeling, productie, assemblage en het testen van hightech hybride micro-elektronica die aan mondiaal opererende Original Equipment Manufacturers worden geleverd.

 

Wat ga je doen als Junior Logistics Engineer?

 

Als Junior Logistics Engineer maak je onderdeel uit van het Team Logistics in Echt. Zelf ben je verantwoordelijk voor het zo optimaal mogelijk inrichten en verbeteren van de logistieke processen ter verbetering van de efficiency, het verkleinen van de risico’s en het uiteindelijk reduceren van de kosten. Enerzijds sta je in contact met de leverancier, anderzijds met de klant. Met hem spar je over onderwerpen als forecast, ordermanagement, de voortgang van de processen en de logistieke voorstellen. Daarnaast ben je nauw betrokken bij verbetertrajecten waarbij je met je team samenkomt om te bekijken wat er goed gaat, of juist niet en waar verbeteringen nodig zijn. Hier haak je direct op in en gaat samen aan de slag om te optimaliseren. Je werkt volgens forecast schema’s, orders en de door reeds anderen gemaakte afspraken met de klant. Je werkt daarbij aan de hand van overzichten met betrekking tot materiaalbeschikbaarheid, gestelde logistieke parameters en de aangegeven productiecapaciteit. Je vertaalt, analyseert en verwerkt vragen, wensen en klachten van de klant en leverancier naar de interne organisatie en vult hiermee het logistieke besturingssysteem.

Tot je taken behoren verder:

 • Het ontvangen, beoordelen, bevestigen en onderhouden van forecast en orders;
 • Operationele inkoop;
 • Verwerken en afhandelen van leveranciers klachten;
 • Het vertalen van de klantenvraag naar interne organisatie en leveranciers;
 • Het signaleren van problemen en het aandragen van oplossingen;
 • Informatieverstrekking aan logistiek, engineering, inkoop, productie, sales, logistiek teamleider en klant;
 • Logistieke parameters inregelen;
 • Genereren en bijhouden van KPI’s;
 • Continue verbeteren van de supply chain processen en organisatorische performance.

 

 

Wat vragen we van je als Junior Logistics Engineer?

 

Je bent van nature een sociaal persoon. Het is voor jou niet lastig het ijs te breken en brengt een gezonde dosis humor met je mee en helpt mee aan een prettige sfeer op de afdeling. Je hebt een stevige persoonlijkheid, bent communicatief vaardig en vindt het niet lastig de telefoon op te nemen. Het is belangrijk dat je niet afwacht, maar je juist een proactieve houding en instelling hebt en graag aanpakt. We zijn dan ook op zoek naar jou, wanneer je graag je doelen bereikt, je kan vastbijten in het verbeteren van processen en samen met je collega’s de organisatie verder brengt. Uiteraard ben je geboeid door de combinatie van techniek en logistiek.

Verder vragen we:

 • een afgeronde hbo- of wo-opleiding in de richting Logistiek, Bedrijfskunde of Supply Chain Management;
 • enige werkervaring met logistieke processen;
 • goede kennis en ervaring met MS Office en ervaring of affiniteit met ERP pakketten (bij voorkeur BaaN);
 • goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels, Duits is een pre;
 • fulltime beschikbaar;
 • dat je woonachtig bent in de regio Echt, Roermond, Eindhoven, Maastricht of Venlo

 

Wat bieden wij je als Junior Logistics Engineer?

 

In de rol van Junior Logistics Engineer bieden wij je een uitdagende functie in een dynamische en kerngezonde productieomgeving. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van Neways. Wij bieden je een fulltime positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij je een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • 8% vakantiegeld
 • Flexibele begin- en eindtijden
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding

 

Na een gedegen inwerkprogramma en goede begeleiding krijg je de ruimte je rol zelfstandig te vervullen. Op termijn zijn er afhankelijk van je ambities voldoende doorgroeimogelijkheden.

 

Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!

 

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met:

Sabine van Marrewijk
Corporate Recruiter
E-mail: sabine.van.marrewijk@newayselectronics.com
Telefoon: +31-624849783

Apply now