Improvement Engineer

Ben jij altijd bezig om verbeteringen door te voeren en processen te analyseren doormiddel van Lean en Six Sigma methodieken? Ben jij gedreven om de werkprocessen voor én met jouw collega’s efficiënter in te richten? Dan past deze vacature bij jou!

 

Hoe ziet jouw functie eruit?

Samen met twee collega’s ben jij verantwoordelijk voor het verder implementeren van de Lean filosofie binnen Neways middels ons Lean Team Ontwikkelmodel. Dit doe je door de initiatie, uitvoering en implementatie van onder andere A3 verbeterprojecten en SPRINTS waarmee bronnen van verspilling worden aangepakt. Naast Lean implementatie is er ook focus op procesmatige verbetering via de Six Sigma methodiek. De focus ligt hierbij met name binnen de domeinen van Operations en Engineering, maar ook binnen ondersteunende afdelingen zoals Kwaliteit, HR en Finance is er ruimte voor procesverbeteringen.

Als Improvement Engineer haal je ervaring en proceskennis op van de collega’s op de werkvloer en maak je van data-analyses informatie. Met de opgedane ervaring, kennis en informatie stel jij een projectplan op, formeer je een team, begeleid je de uitvoering en implementatie en zorg je voor de consolidatie van de verbetering in de organisatie. Door jouw gedrevenheid, betrokkenheid, kennis en kunde en ruimte voor andere perspectieven, creëer je draagvlak waardoor je bijdraagt aan het continu verbeteren en de cultuurverandering van de organisatie. Naast een echte (proces)verbeteraar, ben je dus ook een coach en trainer op het gebied van continu verbeteren.

 

Onze ideale kandidaat herkent zich in:

Jij weet hoe je je collega’s intrinsiek kunt motiveren om de LEAN-filosofie te omarmen. Je bent empathisch en enthousiast over je vak als (startende) blackbelt. Uiteraard ben je analytisch en gestructureerd. Naast dat je ook een initiator bent, laat je een project niet los totdat het verankerd is in de organisatie. Communicatief schakelen tussen verschillende werk- en denkniveaus is voor jou tweede natuur. Naast dat je serieus te werk gaat, heb je ook een gezonde portie Brabantse humor.

 

Verder vragen we:

 • een afgeronde HBO of universitaire opleiding in een technische richting;
 • minimaal 3 tot 5 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur vanuit een technische of productieomgeving;
 • goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels.

 

 

Wij bieden jou:

Een werkomgeving waar de mens centraal staat en waar we persoonlijk contact hoog in het vaandel hebben staan. Wij vinden het belangrijk dat jij jezelf kan blijven ontwikkelen en bieden je dan ook ruimte voor persoonlijke groei, met de vrijheid voor eigen initiatieven. Daarnaast bieden wij je:

 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • 8% vakantiegeld
 • Flexibele begin- en eindtijden
 • Pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding
 • Laptop en mobiele telefoon
 • Opleiding- en ontwikkelingsmogelijkheden waaronder 300 digitale E-learningmodules (GoodHabitz en oZone)

 

Wie wij zijn:

Neways Advanced Applications is een organisatie die de laatste jaren sterk gegroeid is.  Naast de groei zijn onze producten steeds complexer geworden en zijn de eisen van onze klanten strenger geworden. Dit betekent dat de organisatie voortdurend aan verandering onderhevig is. We blijven continu verbeteren om zo efficiënt mogelijk het serviceniveau te halen dat onze klanten in de Semicon en Healthcare industrie verwachten.

 

Neways Electronics International is actief op de Electronics Services-markt. Als wereldwijde, gedecentraliseerde onderneming hebben we vestigingen in Nederland, Duitsland, Tsjechië, Slowakije, China en de Verenigde Staten en tellen we ruim 2700 FTE. Onze klanten zijn voornamelijk actief in de marktsegmenten: industrie, automotive, medisch, defensie en semiconductor.

Wij staan als werkgever voor: proactiviteit, klantgerichtheid, teamwork, toegankelijkheid, verbeteren, het samen vervullen van ambities en het zijn van een sociale werkgever, binnen een internationale omgeving.

Je gaat aan de slag op onze werkmaatschappij Neways Advanced Applications:

 • Specialisatie: full product lifecycle management voor elektronische modules en systemen;
 • Klantengroep: semiconductor, medisch;
 • Aantal medewerkers: 400 FTE;
 • Gevestigd op het Science Park Eindhoven 5004, 5692 EA in Son.

 

Interesse? We maken graag kennis met je!

Mocht je nog vragen hebben of meer willen weten, neem dan gerust contact op met Lana Haseta, Corporate Recruiter, via 06-18417396. Gebruik onderstaande solliciteerbutton of deze link om te solliciteren. We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 

Neways hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en identiteitsbewijs te zien krijgen.

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Apply now