Financieel Administrateur

Weet jij als Administrateur onze financiële administratie naar een hoger niveau te tillen en de financiën op de holding op een goede manier te stroomlijnen? Dan is onze baan als Administrateur een uitgelezen kans. Een baan waarin je met veel verschillende interne stakeholders contact hebt en daarnaast projecten oppakt die leiden tot optimalisatie en ontwikkeling ten aanzien van onze administratieve processen. Een uitdagende baan waarin je alle ruimte krijgt om te ontwikkelen en te leren en je een bijdrage kunt leveren aan de verdere professionalisering van onze organisatie.

 

Waar kom je te werken als Administrateur?

 

Neways Electronics International is een gedecentraliseerde en daardoor slagvaardige organisatie, bestaande uit een holding met twaalf werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Slowakije, Tsjechië en China. We vinden niet alleen onze dienstverlening aan klanten belangrijk, maar ook dat we een prettige werkomgeving creëren voor onze ruim 2.943 collega’s wereldwijd. Creativiteit en werkplezier staan bij ons centraal en we hechten grote waarde aan persoonlijke relaties met klanten. We geloven dat echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit van onze producten: producten die ons leven aangenamer maken. Onze kernwaarden zijn: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

 

Wat ga je doen als Administrateur?

 

Als Administrateur ben je verantwoordelijk voor de financiële administratie die op holding niveau plaatsvindt. Je verwerkt de geautomatiseerde financiële administratie en bent betrokken bij de procedures rondom onze maand- en jaarafsluiting. Vanuit je rol heb je proactief contact met interne budgethouders zoals onder andere onze Head of Corporate Procurement en Operations. Je zorgt ervoor dat deze budgethouders inzicht krijgen in hun budgetten en je adviseert deze stakeholders ten aanzien van verbeteringen. Naast het uitvoeren van de standaardwerkzaamheden, zoals het opstellen van budgetten en rapportages, verwachten we ook dat je een aantal verbeterprojecten oppakt. Hierbij kun je denken aan het verder moderniseren en automatiseren van de processen en rapportages van de financiële afdeling. Je komt te werken binnen het holding kantoor waar je samenwerkt met de assistent controller en de twee debiteurenbeheerders. Je rapporteert rechtstreeks aan onze Corporate Head of Control.

Tot je werkzaamheden behoren verder:

 • het beheren, bewerken en analyseren van de administratie van de holding;
 • het verder automatiseren van rapportages en administratieve processen;
 • bijdragen in de optimalisering van de AO/IC en efficiëntie van de eigen werkprocessen;
 • bijdragen in diverse verbeter projecten;
 • meewerken aan geconsolideerde rapportages;
 • maandelijkse verrekening en incasso van onderlinge rekening courant posities;
 • maandelijkse opstelling aangiften omzetbelasting;
 • jaarlijkse voorbereiding van de aangifte vennootschapsbelasting.

 

Wat vragen we van je als Administrateur?

 

Je hebt een zeer sterk gevoel voor cijfers, bent analytisch en nauwkeurig in je werk en draagt graag bij aan de verdere professionalisering van onze organisatie. Je weet je werk op een goede manier te organiseren en komt je afspraken na. Daar waar dat niet lukt trek je tijdig aan de bel. Met verschillende mensen in contact staan binnen de organisatie vind je leuk en je weet op een tactische manier je omgeving in beweging te krijgen zodat jij kunt beschikken over de informatie die jij nodig hebt. Zelfstandig werken is iets wat je prettig vindt en daar waar nodig zoek je de juiste mensen op om te sparren. Jezelf blijven uitdagen en ontwikkelen is voor jou vanzelfsprekend. Je bent verder serieus en betrokken in je werk maar je hebt ook ruimte voor wat humor en gezelligheid.

Verder vragen we:

 • een afgeronde HBO bedrijfseconomische opleiding zoals Bedrijfskunde of SPD Bedrijfsadministratie;
 • 5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur op gedaan binnen een soortgelijke organisatie;
 • ervaring met ERP-systemen;
 • ervaring met consolidaties is een pre;
 • zeer goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands én Engels;
 • zeer goede kennis van en ervaring met MS Office Excel;
 • fulltime beschikbaar.

 

Wat bieden wij je als Administrateur?

 

Wij bieden je een uitdagende functie in een dynamische, snelgroeiende en gezonde hightech omgeving. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van Neways. Wij bieden je een fulltime positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • 8% vakantiegeld
 • Flexibele begin- en eindtijden
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding

 

Na een gedegen inwerkprogramma en goede begeleiding krijg je de ruimte je rol zelfstandig te vervullen. Op termijn zijn er afhankelijk van je ambities voldoende doorgroeimogelijkheden.

 

Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!

 

Voor functie inhoudelijke informatie, neem gerust contact op met Sabine van Marrewijk, recruiter, via +31-624849783. Sabine legt je graag uit wat de functie Administrateur inhoudt en hoe het is om je loopbaan te starten bij Neways. Voor solliciteren gebruik je de solliciteerbutton.

Sabine van Marrewijk
Corporate Recruiter
E-mail: sabine.van.marrewijk@newayselectronics.com
Telefoon: +31-624849783

Neways hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en identiteitsbewijs te zien krijgen.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Apply now