Customer Support Planner

Wil jij verantwoordelijk worden voor het voortzetten van het optimaliseren van onze logistieke processen, zodat we tijdig kunnen blijven leveren aan onze klanten? Dan is deze ‘spin in het webfunctie’ een interessante uitdaging. Ben jij op zoek naar een functie waarin planning, klantcontact en contact met de interne organisatie key zijn? Dan gaan wij graag het gesprek met je aan!


Wat ga je doen als Customer Support Planner?

Als Customer Support Planner maak je deel uit van een van de Customer Focus Teams en bedien je samen met jouw collega’s onze klanten zo optimaal mogelijk. Iedereen heeft zijn eigen specialisme, waarbij jouw specialisme ligt in het op tijd laten starten van productie orders waardoor de gevraagde producten ook tijdig aan onze klanten worden geleverd. In deze functie ben je het eerste aanspreekpunt voor de klant, waarbij je veelvuldig contact hebt met hun inkopers maar ook met onze interne organisatie. Samen met inkoop bekijk je de materiaalbeschikbaarheid voor het produceren van de orders. Wanneer we onverhoopt de gemaakte afspraken niet na kunnen komen, ga jij samen met het team op zoek naar een goede oplossing voor de klant. Je informeert de klant tijdig over de voortgang van hun orders en bent ook met enige regelmaat bij de klant om hun behoeftes en problematiek beter te kunnen begrijpen.

Tot je taken behoren verder:

 • beoordelen, bevestigen en onderhouden van de forecast van diverse klanten;
 • plannen van verkooporders op basis van materiaalbeschikbaarheid, capaciteit en klantvraag;
 • verwerken van een productieplan in de juiste afstemming met de verkooporders;
 • verantwoordelijk voor tijdige en juiste afstemming met de klant;
 • signaleren van tekorten op (niet vrijgegeven) productie orders; beoordelen, gericht uitzetten en coördineren van opvolgende acties;
 • uitvoeren van analyses op het gebied van leverperformance, kwaliteit etc.;
 • het instellen en onderhouden van logistieke parameters;
 • optimaliseren van diverse logistieke processen;
 • verbetervoorstellen verzorgen naar de klant, productieleiding en inkoop op relevante gebieden;
 • leiden van verbeter overleg en bijwerken van de KPI’s daarvoor.


Wat vragen we van je als Customer Support Planner?

Allereerst ben je communicatief vaardig en heb je een stevige persoonlijkheid. Het kan voorkomen dat je de klant het nieuws moet brengen dat zijn order vertraagd is, hierdoor laat jij jezelf niet van je stuk brengen. Vanuit jouw creativiteit zoek je naar oplossingen en hebt een praktische, ondernemende instelling. Je weet structuur aan te brengen en daarbij de juiste prioriteiten te stellen. Onder druk werken is voor jou geen probleem en weet ook dan jouw werkzaamheden goed uit te voeren. Jouw intrinsieke motivatie en analytische vermogen zorgen ervoor dat je in staat bent verbeterpunten aan te dragen en help je jouw collega’s waar nodig.

Verder vragen we:

 • een afgeronde HBO of WO opleiding in de richting van Logistiek of Technische Bedrijfskunde;
 • enige logistieke werkervaring met logistieke, operationele of salesprocessen is een pre maar geen must, dus ook starters worden uitgenodigd te solliciteren;
 • goede kennis en ervaring met MS Office en ervaring of affiniteit met ERP pakketten (bij voorkeur BaaN);
 • goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels, Duits is een pre;
 • fulltime beschikbaar;
 • dat je woonachtig bent in de regio Eindhoven, Breda, Tilburg, Den Bosch, Venlo, Roermond of Weert.


Wat bieden wij je als Customer Support Planner?

In de rol van Customer Support Planner bieden wij je een uitdagende functie in een dynamische en kerngezonde productieomgeving. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van Neways. Wij bieden je een fulltime positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij je een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • 8% vakantiegeld
 • Flexibele begin- en eindtijden
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding

Na een gedegen inwerkprogramma en goede begeleiding krijg je de ruimte je rol zelfstandig te vervullen. Op termijn zijn er afhankelijk van je ambities voldoende doorgroeimogelijkheden.


Waar kom je te werken als Customer Support Planner?

Neways Electronics International is een gedecentraliseerde en daardoor slagvaardige organisatie, bestaande uit een holding met twaalf werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Slowakije, Tsjechië en China. We vinden niet alleen onze dienstverlening aan klanten belangrijk, maar ook dat we een prettige werkomgeving creëren voor onze ruim 2.943 collega’s wereldwijd. Creativiteit en werkplezier staan bij ons centraal en we hechten grote waarde aan persoonlijke relaties met klanten. We geloven dat echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit van onze producten: producten die ons leven aangenamer maken. Onze kernwaarden zijn: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

Neways Industrial Systems, gevestigd op het Science Park Eindhoven te Son, is gespecialiseerd in full product lifecycle management (PLM) voor elektronische modules en systemen. Binnen Neways Industrial Systems werken ongeveer 180 medewerkers aan de bouw van elektronische modules en systemen voor toepassingen in complexe besturingssystemen. De functionaliteit van deze systemen wordt voor een belangrijk deel bepaald door interactie tussen hardware, software en mechanica. Als werkmaatschappij van Neways Electronics International NV is Neways Industrial Systems sinds 1969 leverancier van electronic manufacturing services (EMS) en EMS-gerelateerde diensten.


Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!

Voor functie inhoudelijke informatie, neem gerust contact op met Mike Bijster, recruiter, via +31-628491152. Mike legt je graag uit wat de functie Customer Support Planner inhoudt en hoe het is om je loopbaan te starten bij Neways. Voor solliciteren gebruik je de solliciteerbutton op onze website: www.werkenbijneways.nl.

Neways hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en identiteitsbewijs te zien krijgen.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Apply now