Quality Engineer

Wanneer er onverhoopt een kwaliteitsprobleem is ontstaan vanuit een externe klant, zorg jij dat deze klacht op een vlotte en gestructureerde wijze opgelost wordt. Dit doe je niet alleen en je weet dan ook intern de juiste medewerkers te bereiken en te werken aan structurele verbeteringen. Bij ons staat kwaliteit hoog in het vaandel. Wij werken dan ook met een langetermijnvisie voor kwaliteit, dat ook gedragen wordt door het management en jouw collega’s.

 

Wil jij werken bij een stabiele en goed draaiende organisatie binnen een team  gedreven kwaliteitsprofessionals? Kom dan ons quality team bij Neways Advanced Applications versterken!

 

Hoe ziet jouw functie eruit?

Als Quality Engineer ben je het eerste aanspreekpunt van jouw klanten in de discipline semiconductor op het vlak van kwaliteit. Je fungeert als in- en externe projectleider voor het oplossen van problemen. Jouw dagen beginnen met een Lean Daily Startup meeting, waarin alle belangrijke escalaties en issues besproken worden binnen het team. Na deze meeting bepaal jij wat er intern nodig is om klachten op te lossen en zet je Quality alerts uit bij jouw collega’s en in de fabriek. Klachten los je op binnen de afgesproken doorlooptijd en je rapporteert hierover duidelijk naar de klant. Wanneer nodig start je een 8D op en stel je jouw team hiervoor samen in overleg met de leidinggevenden van de verschillende interne afdelingen. Wekelijks zal je meerdere keren bij de klant op locatie aanwezig zijn om issues en de voortgang te bespreken. Ook zal je betrokken zijn bij New Product Introduction projecten, waarbij het jouw rol is te analyseren wat ‘critical to quality’ is en of de kwaliteitseisen maakbaar/haalbaar zijn en geborgd kunnen worden. Samen met jouw collega’s werk je aan de omslag van reactief naar preventief werken.

 

Tot je taken behoren verder:

 • opstellen van kwaliteitsdocumentatie voor nieuwe producten (PPAP’s);
 • opstellen van risico-inventarisering van productieprocessen (FMEA’s);
 • uitvoeren van interne en externe audits en het geven van opvolging hiervan;
 • monitoren van de kwaliteit van door derden geleverde producten en diensten.

 

Wij bieden jou:

Een werkomgeving waar de mens centraal staat en waar we persoonlijk contact hoog in het vaandel hebben staan. Wij vinden het belangrijk dat jij jezelf kan blijven ontwikkelen en bieden je dan ook ruimte voor persoonlijke groei, met de vrijheid voor eigen initiatieven. Daarnaast bieden wij je:

 • marktconform salaris;
 • 27 vakantiedagen, 13 adv dagen;
 • 8% vakantiegeld;
 • flexibele begin- en eindtijden;
 • opleidingsmogelijkheden;
 • pensioensopbouw;

 

Onze ideale kandidaat herkent zich in:

Als Quality Engineer ben je allereerst klantgericht en sta je stevig in je schoenen, waar nodig biedt je weerstand. Door een goede, kritische vraagstelling weet jij tot de kern te komen. Op een tactische manier weet jij met de interne organisatie en de klant te communiceren. Daarnaast is het belangrijk dat je vanuit jouw functie verder bouwt aan de relatie met de klant. Naast dat je van nature actie gedreven bent, ben je overtuigend, resultaatgericht, energiek en werk je proactief aan verbeteringen. Zowel intern als extern weet je gemakkelijk contacten te leggen en te onderhouden. Vanuit jouw besluitvaardigheid neem je gemakkelijk besluiten en hak je knopen door waar nodig.

 

Verder vragen we:

 • afgeronde HBO of WO opleiding in een technische richting;
 • bekend met de eisen vanuit ISO 9001 en/of IATF 16949 en ervaring met de genoemde methodieken (PPAP/FMEA/8d etc.);
 • ervaring met het uitvoeren van, het werken in multidisciplinaire teams en projectmanagement;
 • minimaal 5 jaar ervaring vanuit een soortgelijke rol, bij voorkeur als Quality Engineer;
 • bij voorkeur ervaring vanuit de automotive, semiconductor of medische industrie;
 • goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Duits is een pré;
 • fulltime beschikbaarheid.

 

Wie wij zijn:

Neways Electronics International is actief op de Electronics Services-markt. Als wereldwijde, gedecentraliseerde onderneming hebben we vestigingen in Nederland, Duitsland, Tsjechië, Slowakije, China en de Verenigde Staten en tellen we ruim 2700 FTE. Onze klanten zijn voornamelijk actief in de marktsegmenten: industrie, automotive, medisch, defensie en semiconductor.

 

Wij staan als werkgever voor: proactiviteit, klantgerichtheid, teamwork, toegankelijkheid, verbeteren, het samen vervullen van ambities en het zijn van een sociale werkgever, binnen een internationale omgeving.

 

Je gaat aan de slag op onze werkmaatschappij Neways Advanced Applications:

 • Specialisatie: full product lifecycle management voor elektronische modules en systemen;
 • Klantengroep: semiconductor, medisch;
 • Aantal medewerkers: 400 FTE;
 • Gevestigd op het Science Park Eindhoven 5004, 5692 EA in Son.

 

Interesse? We maken graag kennis met je!
Mocht je nog vragen hebben of meer willen weten, neem dan gerust contact op met Mike Bijster, Corporate Recruiter, via 06-28491152. Gebruik onderstaande solliciteerbutton om te solliciteren of via deze link. We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 

Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.werkenbijneways.nl.

 

Neways hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en identiteitsbewijs te zien krijgen.

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

Apply now