Customer Quality Engineer

Wanneer er onverhoopt een kwaliteitsprobleem is ontstaan vanuit een externe klant, zorg jij dat deze klacht op een vlotte en gestructureerde wijze opgelost wordt. Dit doe je niet alleen en je weet dan ook intern de juiste medewerkers te bereiken. Samen werk je aan structurele verbeteringen. Bij ons staat kwaliteit hoog in het vaandel. Wij werken dan ook met een langetermijnvisie voor kwaliteit, dat ook gedragen wordt door het management en jouw collega’s. Wil jij werken in een team gedreven kwaliteitsprofessionals? Kom dan ons quality team bij Neways Advanced Applications versterken!


Wat ga je doen als Customer Quality Engineer?

Als Customer Quality Engineer ben je het eerste aanspreekpunt van jouw klanten op het vlak van kwaliteit. Je fungeert als in- en externe projectleider voor het oplossen van problemen. Jouw dagen beginnen met een Lean Daily Startup meeting, waarin alle belangrijke escalaties en issues besproken worden binnen het team. Na deze meeting bepaal jij wat er intern nodig is om klachten op te lossen en zet je Quality alerts uit bij jouw collega’s en in de fabriek. Klachten los je op binnen de afgesproken doorlooptijd en je rapporteert hierover duidelijk naar de klant. Wanneer nodig start je een 8D op en stel je jouw team hiervoor samen in overleg met de leidinggevenden van de verschillende interne afdelingen. Wekelijks zal je meerdere keren bij de klant op locatie aanwezig zijn om issues en de voortgang te bespreken. Ook zal je betrokken zijn bij New Product Introduction projecten, waarbij het jouw rol is te analyseren wat ‘critical to quality’ is en of de kwaliteitseisen maakbaar/haalbaar zijn en geborgd kunnen worden. Samen met jouw collega’s werk je aan de omslag van reactief naar preventief werken.

Tot je taken behoren verder:

 • opstellen van kwaliteitsdocumentatie voor nieuwe producten (PPAP’s);
 • opstellen van risico-inventarisering van productieprocessen (FMEA’s);
 • uitvoeren van interne en externe audits en het geven van opvolging hiervan;
 • monitoren van de kwaliteit van door derden geleverde producten en diensten.


Wat vragen we van je als Customer Quality Engineer?

Als Customer Quality Engineer ben je allereerst klantgericht en sta je stevig in je schoenen, waar nodig biedt je weerstand. Door een goede, kritische vraagstelling weet jij tot de kern te komen. Je weet op een tactische manier met de interne organisatie en de klant te communiceren. Daarnaast is het belangrijk dat je vanuit jouw functie verder bouwt aan de relatie met de klant. Van nature ben je overtuigend, resultaatgericht en werk je proactief aan verbeteringen. Zowel intern als extern weet je gemakkelijk contacten te leggen en te onderhouden.

Verder vragen we van je als Customer Quality Engineer:

 • afgeronde HBO of WO opleiding in een technische richting;
 • bekend met de eisen vanuit ISO 9001 en/of IATF 16949 en ervaring met de genoemde methodieken (PPAP/FMEA/8d etc.);
 • ervaring met het uitvoeren van, het werken in multidisciplinaire teams en projectmanagement;
 • minimaal 5 jaar ervaring vanuit een soortgelijke rol, bij voorkeur als Quality Engineer;
 • bij voorkeur ervaring vanuit de automotive, semiconductor of medische industrie;
 • goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Duits is een pré;
 • fulltime beschikbaarheid.


Wat bieden wij je als Customer Quality Engineer?

In de rol van Customer Quality Engineer bieden wij je een uitdagende functie in een dynamische en kerngezonde productieomgeving. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van Neways. Wij bieden je een fulltime positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij je een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • 8% vakantiegeld
 • Flexibele begin- en eindtijden
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding

Na een gedegen inwerkprogramma en goede begeleiding krijg je de ruimte je rol zelfstandig te vervullen. Op termijn zijn er afhankelijk van je ambities voldoende doorgroeimogelijkheden.


Waar kom je te werken als Customer Quality Engineer?

Neways Electronics International is een internationale onderneming actief op de Electronics Manufacturing Services-markt. Neways biedt haar klanten maatwerkoplossingen voor de complete productlevenscyclus van zowel elektronische componenten als complete box-build elektronische besturingssystemen. Neways is een gedecentraliseerde en slagvaardige organisatie bestaande uit werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Tsjechië, Slowakije, China en de Verenigde Staten. We vinden niet alleen onze dienstverlening aan klanten belangrijk, maar ook dat we een prettige werkomgeving creëren voor onze collega’s, in totaal ruim 2700 FTE wereldwijd. We geloven dat echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit van onze producten: producten die ons leven aangenamer maken. Onze kernwaarden zijn: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

Neways Advanced Applications, gevestigd op het Science Park Eindhoven in Son, is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige industriële elektronische toepassingen. Werken bij Neways Advanced Applications voelt als werken binnen een familiebedrijf met 400 FTE, waar loyaliteit, flexibiliteit en doorgroeimogelijkheden hoog in het vaandel staan. Onze ambitie is om dé technologie- en lifecyclepartner van onze klanten te worden, waar wij staan voor customer intimacy, technologisch leiderschap en operational excellence. Als internationale one-stop-provider in de Electronic Manufacturing Services-markt ondersteunen we wereldwijde spelers in de productie-industrie, Original Equipment Manufacturers en hun rechtstreekse leveranciers. De klanten van Neways zijn veelal actief in de automobiel industrie, medische industrie, defensie industrie, industriële markt en halfgeleiderindustrie.


Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!

Voor functie inhoudelijke informatie, neem gerust contact op met Mike Bijster, recruiter, via +31-624849783. Mike legt je graag uit wat de functie Customer Quality Engineer inhoudt en hoe het is om je loopbaan te starten bij Neways. Voor solliciteren gebruik je de volgende link: https://www.werkenbijneways.nl/solliciteren/486/Customer-Quality-Engineer

 

Neways hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en identiteitsbewijs te zien krijgen.

 

 Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Apply now