Customer Quality Engineer

Jouw kennis en ervaring op het gebied van kwaliteit gaan jou verder helpen onze samenwerking met de meest vooraanstaande opdrachtgevers, in de semiconductor industrie, naar een hoger niveau te tillen. Hiervoor ga je samenwerken met vrijwel alle interne disciplines en jouw eigen opdrachtgevers. Als Customer Quality Engineer doorzie jij als geen ander kansen en bedreigingen en je voorkomt liever problemen dan dat je ze achteraf oplost. Ga jij het verschil maken bij onze opdrachtgevers? Dan maken wij het verschil als werkgever!

 

Waar kom je te werken als Customer Quality Engineer?

 

Neways Electronics International is een gedecentraliseerde en daardoor slagvaardige organisatie, bestaande uit een holding met twaalf werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Slowakije, Tsjechië en China. We vinden niet alleen onze dienstverlening aan klanten belangrijk, maar ook dat we een prettige werkomgeving creëren voor onze ruim 2.943 collega’s wereldwijd. Creativiteit en werkplezier staan bij ons centraal en we hechten grote waarde aan persoonlijke relaties met klanten. We geloven dat echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit van onze producten: producten die ons leven aangenamer maken. Onze kernwaarden zijn: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

Neways Industrial Systems, gevestigd op het Science Park Eindhoven te Son, is gespecialiseerd in full product lifecycle management (PLM) voor elektronische modules en systemen. Binnen Neways Industrial Systems werken ongeveer 180 medewerkers aan de bouw van elektronische modules en systemen voor toepassingen in complexe besturingssystemen. De functionaliteit van deze systemen wordt voor een belangrijk deel bepaald door interactie tussen hardware, software en mechanica. Als werkmaatschappij van Neways Electronics International NV is Neways Industrial Systems sinds 1969 leverancier van electronic manufacturing services (EMS) en EMS-gerelateerde diensten.

 

Wat ga je doen als Customer Quality Engineer?

 

Als Customer Quality Engineer ben jij het eerste aanspreekpunt van jouw opdrachtgever wanneer het om kwaliteit gaat. Je neemt de rol van projectleider aan voor het in- of extern oplossen van problemen. Jouw grootste uitdaging is het ombouwen van klachtgedreven werken naar proactief sturen op een effectieve en efficiënte samenwerking. In de NPI fase ben jij vanaf het voortraject betrokken en leg je hier de basis voor succes. Frequente problemen analyseer je en los je structureel op. Het is van groot belang dat jij de behoefte van jouw opdrachtgevers goed kent en vanuit daar de vertaalslag maakt naar onze processen. Jij bouwt tijdens NPI fase een Quality Control Plan o.b.v. critical to quality parameters, zorgt voor de borging hiervan en voorziet betrokkenen van de juiste documentatie.

Tot je taken als Customer Quality Engineer behoren verder:

 • opstellen van kwaliteitsdocumentatie voor nieuwe producten (denk bijvoorbeeld aan kwaliteitsplannen en PPAP’s);
 • (mede)opstellen van risico-inventarisering van productieprocessen (FMEA’s);
 • klachtafhandeling en opvolging op basis van 8D systematiek;
 • uitvoeren van interne en externe audits en het geven van opvolging hiervan;
 • monitoren van de kwaliteit van door derden geleverde producten en diensten.

 

Wat vragen we van je als Customer Quality Engineer?

 

Je hebt een scherpe visie en de juiste daadkracht op het gebied van kwaliteit. Je hebt relevante werkervaring opgedaan als Supply Chain of Quality Engineer, waarbij ervaring in de automotive, healthcare of semiconductor industrie geldt als pré. Van nature ben je overtuigend en weet je de analyse van interne en externe processen te vertalen naar de dagelijkse praktijk. Daarnaast weet je managers en medewerkers te motiveren om mee te werken aan kwaliteitsdoelstellingen. Jouw persoonlijkheid wordt verder omschreven als communicatief sterk, creatief, klantgericht en een echte team player.

Verder vragen we van je als Customer Quality Engineer:

 • afgeronde HBO of WO opleiding in een technische of (technisch)bedrijfskundige richting;
 • bekend met de eisen van kwaliteitsmanagementsystemen als ISO 9001en/of IATF 16949 en ervaring met de genoemde methodieken (PPAP/FMEA/8d etc.);
 • ervaring met het werken in multidisciplinaire teams en projectmanagement;
 • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, (mondeling en schriftelijk) Duits is een pre).

 

Wat bieden wij je als Customer Quality Engineer?

 

In de rol van Customer Quality Engineer bieden wij je een uitdagende functie in een dynamische en kerngezonde productieomgeving. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van Neways. Wij bieden je een fulltime positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • 8% vakantiegeld
 • Flexibele begin- en eindtijden
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding

Na een gedegen inwerkprogramma en goede begeleiding krijg je de ruimte je rol zelfstandig te vervullen. Op termijn zijn er afhankelijk van je ambities voldoende doorgroeimogelijkheden.

 

Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!

 

Voor functie-inhoudelijke informatie, neem gerust contact op met Mike Bijster, Recruiter, via 06-28491152. Mike legt je graag uit wat de functie Customer Quality Engineer inhoudt en hoe het is om je loopbaan te starten bij Neways. Voor solliciteren gebruik je onderstaande solliciteerbutton.

Mike Bijster

Corporate Recruiter

E-mail: mike.bijster@newayselectronics.com

Telefoon: (06) 2849 1152

 

Neways hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en identiteitsbewijs te zien krijgen.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Apply now