Cost Engineer

Weet jij als geen ander hoe je inkoopprijsdata en time-sheets combineert om zo tot de beste prijzen en levertijden te komen? Heb jij ervaring binnen een technische productieomgeving en weet jij wat er binnen het productieproces komt kijken? Kom dan bij ons werken als Cost Engineer. Een baan waarin je met jouw nauwkeurigheid en creativiteit kansen doorziet en jouw calculaties en offertes tot een succes weet te maken. Daardoor kun jij je persoonlijke ontwikkeling in een stroomversnelling brengen en hebben wij een collega die kan groeien in de toekomst! Jij: een uitdagende baan waarin je je samen met ons zorgt voor het efficiënt bedienen van onze klanten. Wij: een optimaal werkend productieproces.

 

Hoe ziet jouw functie eruit?

Als Cost Engineer vind je het een uitdaging om het grootste gedeelte van je tijd bezig te zijn met de calculaties van onze producten voor onze diverse klanten. Jij begrijpt als geen ander dat een succesvolle opdracht begint bij een goede inschatting en een slimme technische oplossing. Je stelt in samenwerking met je collega’s uit het competence center offertes op en legt deze in samenwerking met de Account Engineer voor bij de potentiële opdrachtgevers. Daarbij ben je degene die de klant oplossing, het design, inkoop en productiewijzen kan doorgronden, combineren en weet te vertalen naar een calculatie. Daarbij maak je gebruik van gegevens en kennis in de organisatie maar ben je ook in staat inschattingen te maken waar nieuwe oplossingen nog niet zijn. Tevens ben je als cost engineer expert als het aankomt op calculatie methoden en -systemen. Je bent proces owner op het gebied van routing en stuklijstbeheer binnen engineering en borgt de kwaliteit en consistentie van masterdata in het ERP systeem in samenwerking met engineering, inkoop, productie en finance.

 

Je bent verantwoordelijk voor het maken van berekeningen en een optimale technische/organisatorische voorbereiding en planning van je calculatie. Je komt te werken in een hecht en collegiaal team dat je vanuit zijn kennis en ervaring uitstekend kan ondersteunen en begeleiden in een goede start van je loopbaan bij Neways Advanced Applications.

 

Tot je taken behoren verder:

 • Het opzetten van kost calculatie-methodiek om marge en prijzen te optimaliseren (zowel bij regulieren als nieuwe producten);
 • Uitbouwen/opzetten van processen en structuren voor analyseren van marge- en kostprijsverschillen;
 • Uitbouwen/opzetten van processen en structuren in samenwerking met productie en finance voor het optimaliseren van het financiële resultaat;
 • Backup als Component Engineer.

 

Wij bieden jou:

Een werkomgeving waar de mens centraal staat en waar we persoonlijk contact hoog in het vaandel hebben staan. Wij vinden het belangrijk dat jij jezelf kan blijven ontwikkelen en bieden je dan ook ruimte voor persoonlijke groei, met de vrijheid voor eigen initiatieven. Daarnaast bieden wij je:

 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • 8% vakantiegeld
 • Flexibele begin- en eindtijden
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding

 

Onze ideale kandidaat herkent zich in:

Allereerst ben je gedreven en enthousiast. Je hebt een open houding en bent niet bang om vragen te stellen zodat je de juiste informatie hebt om je werk goed te kunnen doen. Je bent communicatief- en sociaalvaardig en je hebt een klantgerichte houding. Je weet de gemaakte afspraken na te komen. Niet alleen met onze externe klant, maar ook met je directe collega’s. Verder ben je nauwkeurig in je werk en vind je het prettig om in een team te werken.

 

Verder vragen we:

 • een afgeronde HBO opleiding in de richting van Werktuigbouwkunde, Technische Bedrijfskunde of Mechatronica;
 • minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke branche/functie; liefst aangevuld met aantoonbare ervaring in maakprocessen, organisatie en/of calculaties;
 • organisatorisch en cijfermatig inzicht;
 • proactief;
 • in staat in concepten te denken en deze te vertalen naar afdelingen, processen en structuren;
 • kennis van diverse programma’s, zoals ERP systemen Word en Excel is een pré;
 • sterke communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels, Duits is een pré;
 • dat je goed in teamverband kan functioneren en het overzicht weet te behouden gedurende projecten.

 

Wie wij zijn:

Neways Advanced Applications is actief op de Electronics Services-markt. Als wereldwijde, gedecentraliseerde onderneming hebben we vestigingen in Nederland, Duitsland, Tsjechië, Slowakije, China en de Verenigde Staten en tellen we in totaal ruim 2700 FTE. Een perfecte omvang om je inbreng te kunnen leveren aan onze processen en daarvan het resultaat te zien! Onze klanten zijn voornamelijk actief in de marktsegmenten: industrie, automotive, medisch, defensie en semiconductor.

 

Wij staan als werkgever voor: pro activiteit, klantgerichtheid, teamwork, toegankelijkheid, verbeteren, het samen vervullen van ambities en het zijn van een sociale werkgever, binnen een internationale omgeving.

 

Je gaat aan de slag op onze werkmaatschappij Neways Advanced Applications:

 • Specialisatie: full product lifecycle management voor elektronische modules en systemen;
 • Klantengroep: medisch, semiconductor;
 • Aantal medewerkers: 400 FTE;
 • Gevestigd op het Science Park Eindhoven 5004, 5692 EA in Son.

 

Interesse?

Voor functie-inhoudelijke informatie, neem contact op met Mike Bijster, recruiter, via 06-28491152 of mike.bijster@newayselectronics.com. Om te solliciteren gebruik je de link of de solliciteer button.

 

Neways hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en identiteitsbewijs te zien krijgen.

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Apply now