Continuous Improvement Engineer

Heb jij passie voor continue verbeteren in elke zin van het woord, of het nu gaat om het analyseren en realiseren van procesverbeteringen of het structureel oplossen van kwaliteitsissues? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als Continuous Improvement Engineer heb je een baan waarin je veel vrijheid krijgt en met verschillende projecten bezig bent. Wil je daarnaast met jouw kennis en ervaring op het gebied van projectmanagement en continuous improvement onze organisatie naar een hoger niveau tillen? Dan is onze baan als Continuous Improvement Engineer waar jij volop de ruimte krijgt om het verschil te maken wellicht een uitdagende stap in je carrière. Deze rol vervul je binnen de werkmaatschappij Advanced Applications die is verkozen tot de winnaar van het Neways Improvement Award!

 

Waar kom je te werken als Continuous Improvement Engineer?

 

Neways Electronics International is een gedecentraliseerde en daardoor slagvaardige organisatie, bestaande uit een holding met twaalf werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Slowakije en China. We vinden niet alleen onze dienstverlening aan klanten belangrijk, maar ook dat we een prettige werkomgeving creëren voor onze ruim 2800 collega’s wereldwijd. Creativiteit en werkplezier staan bij ons centraal en we hechten grote waarde aan persoonlijke relaties met klanten. We geloven dat echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit van onze producten: producten die ons leven aangenamer maken. Onze kernwaarden zijn: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

Neways Advanced Applications, gevestigd op het Science Park Eindhoven te Son, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productverbetering, assemblage en het onderhoud van hoogwaardige functionele modules en subsystemen. Werken bij Neways Advanced Applications voelt als werken binnen een familiebedrijf met ruim 280 medewerkers, waar loyaliteit, flexibiliteit en doorgroeimogelijkheden hoog in het vaandel staan. Er wordt gewerkt aan high mix en low volume elektronische samenstellingen die aan mondiaal opererende original equipment manufacturers worden verkocht. Klanten zijn veelal actief in de volgende marktsegmenten: medische diagnosesystemen, medische analysesystemen, dataverwerking, transport en opslag van elektronische data, machinebesturingen en analyseapparatuur.

 

Wat ga je doen als Continuous Improvement Engineer?

 

Als Continuous Improvement Engineer weet jij als geen ander hoe je productiekosten kan verminderen, efficiëntie kan verhogen en de kwaliteit van onze bestaande producten doorlopend kunt verbeteren. Je taken bestaan enerzijds uit het analyseren van processen en statistieken en anderzijds deze bevindingen omzetten naar concrete verbetervoorstellen binnen de hele breedte van onze werkmaatschappij. Dit betekent dat je een coach bent voor de interne organisatie en adviezen en trainingen geeft ten aanzien van deze verbetervoorstellen. Het is jouw uitdaging om onze verbeterstructuur naar een hoger niveau te tillen en bestaande verbetertools verder te integreren in de organisatie. Daarnaast ben je in deze rol als projectmanager verantwoordelijk voor een effectieve en efficiënte uitvoering van complexe en diverse projecten, denk aan bijvoorbeeld optimalisaties binnen onze productieomgeving of het verbeteren van kwaliteitssystemen. Je rapporteert in deze rol aan de Continuous Improvement Manager.

Tot je taken behoren verder:

 • het analyseren van het totale productieproces;
 • het leiden van meerdere verbeterprojecten van signalering tot implementatie;
 • overdragen van kennis en verbetervoorstellen binnen verschillende lagen van de organisatie.

 

Wat vragen we van je als Continuous Improvement Engineer?

 

Allereerst ben je communicatief zeer vaardig en ben je in staat om snel te schakelen en ondersteuning te bieden bij bijvoorbeeld productieproblemen. Je bent flexibel, ondernemend en vindt het een uitdaging om continue en pro-actief op zoek te zijn naar verbeteringen binnen de hele organisatie Advanced Application. Op basis van feiten en analyses durf jij beslissingen te nemen en ben je in staat anderen daar overtuigend in mee te nemen. Ook heb jij de capaciteiten in huis om meerdere projecten tegelijk goed te managen. Vanuit je pragmatische en flexibele instelling ben je gefocust op het eindresultaat.

Verder vragen we:

 • minimaal een afgeronde hbo- of wo-opleiding in een technische richting, bijvoorbeeld werktuigbouwkunde, technische bedrijfskunde, mechanical engineering of vergelijkbaar;
 • minimaal een aantal jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • opleidingen en cursussen op het gebied van projectmanagement;
 • kennis van proces engineering en continuous improvement methodieken zoals Lean Manufacturing / Six Sigma / QRM;
 • affiniteit met productieprocessen zijn een pre;
 • goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels, Duits is een pre;
 • dat je woonachtig bent in de regio Son, Eindhoven, Nijmegen, Tilburg, Breda, Den Bosch, Venlo, Roermond of Weert.

 

Wat bieden wij je als Continuous Improvement Engineer?

 

In de rol van Continuous Improvement Engineer bieden wij je een uitdagende functie in een dynamische en kerngezonde productieomgeving. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van Neways. Wij bieden je een fulltime positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij je een jaarcontract. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 

 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • 8% vakantiegeld
 • Flexibele begin- en eindtijden
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding

 

Na een gedegen inwerkprogramma en goede begeleiding krijg je de ruimte je rol zelfstandig te vervullen.

 

Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!

 

Voor functie inhoudelijke informatie, neem gerust contact op met Sabine van Marrewijk, Recruiter, via +31-624849783. Sabine legt je graag uit wat de functie Continuous Improvement Engineer inhoudt en hoe het is om je loopbaan te starten bij Neways.

Sabine van Marrewijk
Corporate Recruiter
E-mail: sabine.van.marrewijk@newayselectronics.com
Telefoon: +31-624849783

Voor solliciteren gebruik je de solliciteerbutton op onze website.

Neways hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en identiteitsbewijs te zien krijgen.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Apply now