Category Buyer (elektronische) Componenten

Aan jou als Category Buyer de uitdaging om met diverse leveranciers en afdelingen binnen de volledige breedte van de Neways organisatie in contact te staan en te zorgen voor een optimale inkoop van elektronische componenten. Wil jij deze uitdaging aangaan binnen een dynamische technische organisatie waarbij je veel vrijheid in je functie krijgt én je wordt uitgedaagd om echt impact te hebben en jezelf en de afdeling te ontwikkelen? Dan is deze functie als Category Buyer Components iets voor jou. Jij: een stap in je carrière in een baan waarbij je de ruimte krijgt om je eigen ideeën te ontplooien. Wij: een optimaal presterend netwerk van leveranciers zodat ons proces vlekkeloos kan verlopen!

 

Waar kom je te werken als Category Buyer?

 

Neways Electronics International is een gedecentraliseerde en daardoor slagvaardige organisatie, bestaande uit een holding met zestien werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Slowakije en China. We vinden niet alleen onze dienstverlening aan klanten belangrijk, maar ook dat we een prettige werkomgeving creëren voor onze ruim 2800 collega’s wereldwijd. Creativiteit en werkplezier staan bij ons centraal en we hechten grote waarde aan persoonlijke relaties met klanten. We geloven dat echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit van onze producten: producten die ons leven aangenamer maken. Onze kernwaarden zijn: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

Neways Industrial Systems, gevestigd op het Science Park Eindhoven te Son, is gespecialiseerd in full product lifecycle management (PLM) voor elektronische modules en systemen. Binnen Neways Industrial Systems werken ongeveer 180 medewerkers aan de bouw van elektronische modules en systemen voor toepassingen in complexe besturingssystemen. De functionaliteit van deze systemen wordt voor een belangrijk deel bepaald door interactie tussen hardware, software en mechanica. Als werkmaatschappij van Neways Electronics International NV is Neways Industrial Systems sinds 1969 leverancier van electronic manufacturing services (EMS) en EMS-gerelateerde diensten.

Wat ga je doen als Category Buyer?

 

Als Category Buyer weet jij als geen ander hoe je, in samenwerking met Neways Corporate Procurement, zorgt voor een gedegen netwerk aan leveranciers op het gebied van elektronische componenten (passief en actief) voor de hightechindustrie. Vanuit jouw kennis en ervaring weet jij hoe je leveranciers verder ontwikkelt op het gebied van kwaliteit, techniek, logistiek en kosten (QLTC). Naast thema’s als het optimaliseren van ons leveranciersbestand en focus op performance, wordt je uitgedaagd op logistieke inregelingen met leveranciers en verdere supply chain optimalisaties. Ook ben je als Category Buyer het eerste escalatieniveau vanuit de operatie en medeverantwoordelijk voor de inkoop parameters in het ERP-pakket. Je rapporteert aan de Manager Procurement en werkt nauw samen met de operationeel inkopers in je werkveld en de andere Category Buyers. Ook heb je veel samenwerking met onze Quality afdeling en ben je ervoor verantwoordelijk dat onze supply chain optimaal functioneert.

Tot je taken behoren:

 • Proactief werken aan continue verbetering van de performance en het vervullen van een voortrekkersrol binnen relevante verbeterprocessen;
 • Initiëren en uitvoeren van vernieuwingsprojecten die moeten leiden tot lagere Total Cost of Ownership en een hogere materiaalbeschikbaarheid;
 • Als Supplier Accountmanager (SAM) verantwoordelijk voor het relatiebeheer en de leverperformance van een select aantal leveranciers voor alle Neways werkmaatschappijen binnen de Neways groep;
 • Mede opstellen van het inkoopbeleid en richting geven aan vernieuwingsprocessen;
 • Bezoeken van leveranciers, maken van (verbeter)afspraken en het voeren van onderhandelingen;
 • Inregelen van bestelparameters om een optimale materiaalbeschikbaarheid te garanderen;
 • Houden en opvolgen van business reviews met je belangrijkste leveranciers;
 • Vertegenwoordigen van de inkoopdiscipline in multidisciplinaire projectteams.

 

Wat vragen we van je als Category Buyer?

 

Als persoon ben je zelfstandig, daadkrachtig en in staat om op een hoog abstractieniveau naar je leveranciers en hun performances te kijken. Je hebt veel contact met diverse partijen en het is daarom erg belangrijk dat je op een heldere en duidelijke manier kunt communiceren waarbij je altijd gevoel blijft houden voor de interne en externe klant. Vanuit jouw kennis en ervaring ben je in staat om de juiste vragen te stellen om zo de behoeften en belangen van je omgeving te begrijpen. Je maakt duidelijke keuzes en weet deze boodschap op een goede manier over te brengen. Naast dat je zelfstandig bent in je functie, zoek je teamleden op om te sparren en van elkaar te leren. Vanuit je natuurlijke wil om te ontwikkelen en verbeteren draag je op een proactieve manier bij aan de verdere ontwikkeling van de afdeling.

Verder vragen we:

 • een afgeronde hbo-opleiding, bijvoorbeeld in de richting Inkoop, Logistiek, Technische Bedrijfskunde of Commerciële Economie;
 • NEVI 2 of bereid om deze opleiding te volgen;
 • affiniteit of ervaring met het werken in een technische omgeving;
 • ervaring met ERP pakketten;
 • goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels;
 • fulltime beschikbaar;
 • dat je woonachtig bent in de regio Eindhoven, Nijmegen, Breda, Tilburg, Den Bosch, Venlo, Roermond of Weert.

 

Wat bieden wij je als Category Buyer?

 

In de rol van Category Buyer bieden wij je een uitdagende functie in een dynamische, snelgroeiende en gezonde hightech omgeving. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van Neways. Wij bieden je een fulltime positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • 8% vakantiegeld
 • Flexibele begin- en eindtijden
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding

 

 

Na een gedegen inwerkprogramma en goede begeleiding krijg je de ruimte je rol zelfstandig te vervullen. Op termijn zijn er afhankelijk van je ambities voldoende doorgroeimogelijkheden.

Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!

 

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met:

Sabine van Marrewijk
Corporate Recruiter
Telefoon: (06) 2484 9783

Neways hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en identiteitsbewijs te zien krijgen.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Apply now