Assistent Controller

Voor onze vestiging in Echt zijn we op zoek naar versterking voor ons Finance team. Wil jij onderdeel uit gaan maken van een grote internationale hightech organisatie met een lokaal karakter? Ben jij op zoek naar een veelzijdige finance functie en ben je analytisch sterk? Word dan onze nieuwe Assistent Controller!

 

Wat ga je doen als Assistent Controller?

Als Assistent Controller ben je werkzaam voor 2 Neways organisaties; Neways Micro Electronics en Neways Cable & Wire Solutions. In deze veelzijdige functie ben je onder andere bezig met het upgraden van onze Reporting en ondersteun je jouw collega’s op de afdeling Finance, met name de Controller.

Je gaat diepgaande financiële analyses op bedrijfskundige processen uitvoeren, waarbij je kan denken aan productieresultaten, inkoopresultaten, voorraden en uren. Uiteindelijk maak je deze analyses inzichtelijk en rapporteer je deze. Met de verschillende afdelingen ga je actief sparren over de financiële analyses en geef je advies over de uitkomsten hiervan. Je voorziet de Controller van de benodigde informatie, die hiermee de managementteams en de directies adviseert. Jij zult actief het gesprek aan gaan met onder andere accountmanagers, inkopers en productieleiders waarmee je spart over financiële zaken. Je zoekt de nauwe samenwerking op met de administrateurs van beide organisaties en bent op termijn in staat (deels) werkzaamheden van hen over te nemen wanneer nodig.

 

Tot je werkzaamheden behoren verder:

 • Opzetten van nieuwe rapportages met nieuwe inzichten;
 • Voorbereiden en ondersteunen in managementrapportages, budgetten, kostprijscalculaties en forecasting;
 • Ondersteuning bij audits;
 • Inzicht verkrijgen van het ERP-systeem op het gebied van financiële transacties en consequenties van deze transacties;

 

Wat vragen wij van je als Assistent Controller?

Je bent representatief, communicatief sterk en in staat met verschillende niveaus binnen de organisatie te schakelen. Je bent proactief en legt gemakkelijk contact met jouw collega’s. Projectmatig werken vind je leuk en zoekt de samenwerking met collega’s graag op. Vanzelfsprekend ben je sterk in het analyseren van financiële processen, bij voorkeur heb je hier dan ook ervaring in op kunnen doen.

 

Verder vragen we:

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding in de richting van Accountancy of Finance & Control;
 • Ervaring vanuit een soortgelijke rol is een pré, ook schoolverlaters worden van harte uitgenodigd te solliciteren;
 • Vaardig met MS-Office, met name Excel en PowerPoint zijn van belang;
 • Ervaring met Baan en/of Infor is een pré;
 • Woonachtig in de regio Echt, Venlo, Maastricht, Weert of Eindhoven.

 

Wat bieden wij je als Assistent Controller?

In de rol van Assistent Controller bieden wij je een uitdagende functie in een dynamische en kerngezonde productieomgeving. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van Neways. Wij bieden je een fulltime positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 

 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • 8% vakantiegeld
 • Flexibele begin- en eindtijden
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding

 

Waar kom je te werken als Assistent Controller?

Neways Cable & Wire Solutions en Neways Micro Electronics zijn gevestigd aan de Voltaweg in Echt. Zij zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie, testen en levering van kwalitatief hoogwaardige, complexe draad- en kabelsystemen en hightech micro electronica. Neways levert aan mondiaal opererende original equipment manufacturers. Binnen Neways hechten we veel waarde aan teamwork, een proactieve opstelling, klantgericht werken, flexibiliteit en creativiteit.

 

Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!

Voor functie inhoudelijke informatie, neem gerust contact op met Mike Bijster, recruiter, via +31-(0)628491152. Mike legt je graag uit wat de functie Assistent Controller inhoudt en hoe het is om je loopbaan te starten bij Neways. Voor solliciteren gebruik je de solliciteerbutton op onze website: www.werkenbijneways.nl.

 

Neways hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en identiteitsbewijs te zien krijgen.

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Apply now