Account Project Manager

Samen werken wij aan een langdurig en goed partnership met onze klanten, waarbij jij in de functie van Account Project Manager het gezicht van Neways bent. Jij ziet de uitdaging in het maximaal bedienen van onze klant, met een technisch complexe oplossing. Vanuit deze rol, waarin je veel vrijheid en dynamiek gaat ervaren, ga jij samen met ons de technische problemen van de klant oplossen. Dit ga je doen binnen een zeer uitdagende hightech werkomgeving. Ga jij de uitdaging aan en ben jij de versterking die wij zoeken binnen ons salesteam? Wij maken graag kennis met je!


Wat ga je doen als Account Project Manager?

Als Account Project Manager ben je het verlengstuk vanuit onze organisatie naar de klant toe. Op een tactisch niveau ga jij het partnership met de klant verder uitbouwen, waarmee je de omzet en marge weet te verhogen maar ook ons dienstenpakket verder ontwikkelt. Het verdiepen in de klant en te begrijpen wat zij nodig hebben, vormt de sleutel tot succes. Je denkt niet alleen in oplossingen vanuit Neways Cable & Wire Solutions, maar ook vanuit de kracht van de hele Neways organisatie. In deze rol ben je projectleider voor grote projecten of projectaanvragen en bent de link tussen de verschillende interne disciplines, waarmee je onze klant zo optimaal mogelijk bedient. Onderdelen die je in deze projecten tegenkomt zijn onder andere de leveringsperformance van bestaande producten, maar ook het ontwikkelproces van nieuwe producten. Dit weet je te vertalen en verder te coördineren naar onze interne organisatie. In deze functie rapporteer je direct aan de Sales Manager op de punten Kwaliteit, Logistiek, Techniek en Kosten (QLTC).

Tot je taken behoren verder:

 • nauw samenwerken met inkoop, planning, kwaliteit, account engineering en de overige leden van het accountteam;
 • uitbrengen en opvolgen van offertes waarbij je intensief communiceert met de betrokken partijen (zowel intern als extern);
 • opstellen van accountplannen die als leidraad dient voor de verdere uitbouw van de klant;
 • het maken van werkafspraken met de klant, deze structureren en zorgdragen voor een correcte interne vertaling;
 • zorgdragen voor effectieve klantcommunicatie op alle fronten ten aanzien van zowel het reguliere pakket als het NPI-pakket (New Product Introduction);
 • beheren van de gemaakte afspraken, prijsontwikkelingen en prestatiemetingen.


Wat vragen we van je als Account Project Manager?

Als Account Project Manager ben je representatief en maak je van nature snel verbinding. Je bent sterk in het opbouwen van relaties en deze te onderhouden. Jouw persoonlijkheid wordt omschreven als krachtig, enthousiast, gedreven en assertief. Met jouw kennis van het vakgebied weet je vertrouwen te wekken bij de klant. Jij zorgt ervoor dat de gemaakte afspraken nagekomen worden, hebt een natuurlijk overwicht en weet interne en externe medewerkers op een motiverende wijze in beweging te krijgen en te houden. Door jouw commerciële instelling trek je new business naar je toe en ben je in staat de klanten te overtuigen van onze (nog te ontwikkelen) oplossingen.

Verder vragen we:

 • minimaal een afgeronde hbo-opleiding in een technische richting;
 • minimaal 5 jaar technisch commerciële werkervaring in een business-to-business omgeving;
 • ervaring binnen een (technische) productieomgeving;
 • aantoonbare ervaring met het leiden van een (project) team;
 • fulltime beschikbaarheid;
 • goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands, Engels en Duits;
 • dat je woonachtig bent in de regio Roermond, Maastricht, Venlo of Eindhoven.


Wat bieden wij je als Account Project Manager?

In de rol van Account Project Manager bieden wij je een uitdagende functie in een dynamische en kerngezonde productieomgeving. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van Neways. Wij bieden je een fulltime positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij je een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • 8% vakantiegeld
 • Leaseauto
 • Flexibele begin- en eindtijden
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Pensioenregeling

Na een gedegen inwerkprogramma en goede begeleiding krijg je de ruimte je rol zelfstandig te vervullen.


Waar kom je te werken als Account Project Manager?

Neways Electronics International is een gedecentraliseerde en daardoor slagvaardige organisatie, bestaande uit een holding met twaalf werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Slowakije, Tsjechië en China. We vinden niet alleen onze dienstverlening aan klanten belangrijk, maar ook dat we een prettige werkomgeving creëren voor onze ruim 2.943 collega’s wereldwijd. Creativiteit en werkplezier staan bij ons centraal en we hechten grote waarde aan persoonlijke relaties met klanten. We geloven dat echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit van onze producten: producten die ons leven aangenamer maken. Onze kernwaarden zijn: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

Neways Cable & Wire Solutions, gevestigd op de Voltaweg te Echt, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productverbetering, assemblage en het onderhoud van hoogwaardige functionele kabel assemblies. Werken bij Neways Cable & Wire Solutions voelt als werken binnen een familiebedrijf met ruim 100 medewerkers, waar loyaliteit, flexibiliteit en doorgroeimogelijkheden hoog in het vaandel staan. Er wordt gewerkt aan high mix en low volume samenstellingen die aan mondiaal opererende original equipment manufacturers worden verkocht. Klanten zijn veelal actief in de marktsegmenten defence, semicon en industrieel.


Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!

Voor functie inhoudelijke informatie, neem gerust contact op met Mike Bijster, recruiter, via +31-628491152. Mike legt je graag uit wat de functie Account Project Manager inhoudt en hoe het is om je loopbaan te starten bij Neways. Voor solliciteren gebruik je de solliciteerbutton op onze website: www.werkenbijneways.nl

Neways hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en identiteitsbewijs te zien krijgen.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Apply now