Account Manager

 

Commercie, hightech, adviseren. Dat zijn enkele kernwoorden die jouw functie bij Neways Leeuwarden omschrijven. Jij gaat bij ons aan de slag met (internationale) accounts en staat dan ook in contact met mensen over de hele wereld. Samen werken we aan de dag van morgen. Ben je toe aan een baan met veel vrijheid en dynamiek binnen een organisatie die constant bezig is met ontwikkeling en innovatie? Kom jij ons team versterken?

 

Hoe ziet jouw functie eruit?

Als Accountmanager krijg jij de verantwoordelijkheid over verschillende uitdagende klanten binnen de industrie en agrisector. Met representativiteit en enthousiasme ben je vanuit Neways het verlengstuk naar de klant toe.Je investeert intensief in de relatie met je gesprekspartners bij de klant. Hierdoor weet je vertrouwen te kweken en ben je op de hoogte van welke ontwikkelingen er spelen. Vanuit de mogelijkheden die Neways als bedrijf te bieden heeft, spring je in op deze ontwikkelingen. Je bent de spil in de organisatie aangaande prijsafspraken, leverperformance, het managen van klantverwachtingen en de coördinator/stimulator bij het ontwikkelproces van Neways als System Innovator. Je coördineert dit proces en draagt er zorg voor dat de intern betrokkenen weten wat van hen verlangd wordt. Op deze wijze draag je bij aan het uitbouwen van jouw accounts. Ongeveer 30-40% van de tijd ben je bij klanten op locatie, met name in Nederland en Duitsland. Op afstand werk je ook met medewerkers van deze klanten buiten deze landen. Je rapporteert aan de Managing Director en hebt nauw contact met de Sr. Accountmanager over lopende zaken.

 

Tot je werkzaamheden behoren verder:

 • Je maakt werkafspraken met de klant op basis van het verkregen commitment en structureert deze afspraken. Tevens vertaal je de wezenlijke behoeftes van de klant naar interne doelstellingen;
 • Je bent verantwoordelijk voor de klantcommunicatie met betrekking tot prijsafspraken, leveringen in het reguliere en New Product Introduction (NPI)-traject;
 • Je werkt nauw samen met de afdeling planning, inkoop, kwaliteit en engineering. We werken in Customer Focus Teams en jij bent voorzitter van één van de teams met alle genoemde disciplines; Tevens werk je nauw samen met je collega’s van de afdeling sales;
 • Je brengt offertes uit, waarbij je intensief communiceert met betrokken partijen;
 • Met accuratesse beheer je de afspraken, prijsontwikkelingen en prestatiemetingen.

 

Wij bieden jou:

Een werkomgeving waar de mens centraal staat en waar we persoonlijk contact hoog in het vaandel hebben staan. Wij vinden het belangrijk dat jij jezelf kan blijven ontwikkelen en bieden je dan ook ruimte voor persoonlijke groei, met de vrijheid voor eigen initiatieven. Daarnaast bieden wij je:

 • marktconform salaris;
 • 27 vakantiedagen, 13 adv dagen;
 • 8% vakantiegeld;
 • flexibele begin- en eindtijden;
 • opleidingsmogelijkheden;
 • pensioensopbouw;
 • bonusstructuur;

 

Onze ideale kandidaat herkent zich in:

Je beschikt over een opleiding op minimaal Hbo-niveau (commercieel, technisch of bedrijfskundig) en hebt ervaring in een vergelijkbare functie. Dit vul je aan met aantoonbare technische affiniteit. Je vindt het leuk om diverse contacten binnen de organisatie met allerlei disciplines te hebben en werkt graag samen. Daarnaast zorg je dat iedereen goed geïnformeerd is en zorg je bij escalaties voor adequate oplossingen en acties.

Dit vul je nog eens aan met:

 • Van nature wek je vertrouwen en beschik je over een uitstekend commercieel instinct;
 • Je bent een gedreven technisch commerciële professional, gericht op persoonlijke relaties. Daarnaast bezit je over een gezonde dosis overtuigingskracht, ben je sterk in plannen en communiceren en zit ‘snel kunnen schakelen’ in je bloed;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Duits is een pré;
 • Last but not least: heb je kennis van CRM-systemen en Excel.

 

Wie wij zijn:

Neways Electronics International is actief op de Electronics Services-markt. Als wereldwijde, gedecentraliseerde onderneming hebben we vestigingen in Nederland, Duitsland, Tsjechië, Slowakije, China en de Verenigde Staten en tellen we ruim 2700 FTE. Onze klanten zijn voornamelijk actief in de marktsegmenten: industrie, automotive, medisch, defensie en semiconductor.

 

Wij staan als werkgever voor: proactiviteit, klantgerichtheid, teamwork, toegankelijkheid, verbeteren, het samen vervullen van ambities en het zijn van een sociale werkgever, binnen een internationale omgeving.

 

Je gaat aan de slag op onze werkmaatschappij Neways Leeuwarden:

 • Specialisatie: full product lifecycle management voor elektronische modules en systemen;
 • Klantengroep: Industriële automatisering, semiconductor industrie en defensie;
 • Aantal medewerkers: 110 FTE;
 • Gevestigd op het Simon Vestdijkwei 2, 8914 AX in Leeuwarden.

 

Interesse? We maken graag kennis met je!

Mocht je nog vragen hebben of meer willen weten, neem dan gerust contact op met Mike Bijster, Corporate Recruiter, via 06-28491152. Gebruik onderstaande solliciteerbutton om te solliciteren of deze link. We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 

Neways hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en identiteitsbewijs te zien krijgen.

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Apply now