Category Buyer

Als Category Buyer krijg jij de uitdaging om samen met ons verdere stappen in de supply chain te zetten. Jij gaat zorgen voor de optimale inkoop van materialen. In deze functie krijg je veel vrijheid, word je uitgedaagd je verder te ontwikkelen en krijg jij de ruimte jouw eigen ideeën verder te ontplooien. Samen gaan wij voor een optimaal presterend netwerk van leveranciers, zodat onze productie vlekkeloos kan verlopen!

 

Waar kom je te werken als Category Buyer?

 

Neways Electronics International is een gedecentraliseerde en daardoor slagvaardige organisatie, bestaande uit een holding met twaalf werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Slowakije, Tsjechië en China. We vinden niet alleen onze dienstverlening aan klanten belangrijk, maar ook dat we een prettige werkomgeving creëren voor onze ruim 2.943 collega’s wereldwijd. Creativiteit en werkplezier staan bij ons centraal en we hechten grote waarde aan persoonlijke relaties met klanten. We geloven dat echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit van onze producten: producten die ons leven aangenamer maken. Onze kernwaarden zijn: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

Neways Cable & Wire Solutions, gevestigd op de Voltaweg te Echt, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productverbetering, assemblage en het onderhoud van hoogwaardige functionele kabel assemblies. Werken bij Neways Cable & Wire Solutions voelt als werken binnen een familiebedrijf met ruim 100 medewerkers, waar loyaliteit, flexibiliteit en doorgroeimogelijkheden hoog in het vaandel staan. Er wordt gewerkt aan high mix en low volume samenstellingen die aan mondiaal opererende original equipment manufacturers worden verkocht. Klanten zijn veelal actief in de marktsegmenten defence, semicon en industrieel.

 

Wat ga je doen als Category Buyer?

 

Als Category Buyer ga je samen met Corporate Procurement zorgen voor een gedegen netwerk aan leveranciers en zorg je er daarmee voor dat onze productie optimaal kan verlopen. Vanuit jouw kennis en ervaring weet jij hoe je leveranciers verder ontwikkelt op het gebied van techniek, logistiek, prijs en kwaliteit (QLTC). Je zult onder andere bezig zijn met thema’s als leveranciers performance en reductie van leveranciers, maar daarnaast word je ook uitgedaagd om onze supply chain verder te optimaliseren. Vanuit de operatie ben je als Category Buyer het eerst escalatieniveau en ben je medeverantwoordelijk voor de inkoopparameters in het ERP systeem. Je rapporteert aan de Manager Inkoop en werkt daarbij nauw samen met de operationeel inkopers in Slowakije en de andere Category Buyers. Jij gaat een essentiële bijdrage leveren in de verdere professionalisering van de afdeling.

Tot je taken behoren verder:

 • proactief werken aan continue verbetering van de performance en het vervullen van een voortrekkersrol binnen relevante verbeterprocessen;
 • initiëren en uitvoeren van vernieuwingsprojecten die moeten leiden tot lagere Total Cost of Ownership en een hogere materiaalbeschikbaarheid;
 • als Supplier Accountmanager (SAM) verantwoordelijk voor het relatiebeheer en de leverperformance van een select aantal leveranciers voor alle Neways Operating Companies in de Neways group;
 • mede opstellen van het inkoopbeleid en het richting geven aan vernieuwingsprocessen;
 • bezoeken van leveranciers, maken van afspraken en het voeren van onderhandelingen (hoe vaak, waar?);
 • inregelen van bestelparameters om een optimale materiaalbeschikbaarheid te garanderen;
 • houden en opvolgen van business reviews met je belangrijkste leveranciers (wie?);
 • vertegenwoordigen van de inkoopdiscipline in multidisciplinaire projectteams;
 • het aansturen van operationele inkopers uit het componententeam.

 

Wat vragen we van je als Category Buyer?

 

Van nature ben je een zelfstandig en daadkrachtig persoon, die in staat is om op een hoog abstractieniveau naar je leveranciers en hun performance te kijken. Doordat je veelvuldig in contact staat met diverse partijen, is het belangrijk dat je op een heldere en duidelijke manier kunt communiceren. Je komt gemakkelijk tot de kern tijdens jouw communicatie. Vanuit jouw kennis en ervaring weet je de juiste vragen te stellen en zo de behoeften en belangen van je omgeving te begrijpen. Door jouw ondernemersgeest en proactieve houding draag je bij aan de verdere ontwikkeling van de afdeling.

Verder vragen we:

 • Een afgeronde hbo of wo-opleiding, bijvoorbeeld in de richting Supply Chain, Inkoop, Logistiek, Bedrijfskunde of Commerciële Economie;
 • NEVI 1 en 2 of bereid om deze opleiding te volgen;
 • Minimaal 3 tot 5 jaar ervaring met initiële inkoop in een pre;
 • Ervaring met inkoop op het gebied van elektro en/of mechanica;
 • Ervaring met ERP-pakketten, bij voorkeur BAAN;
 • Goede kennis en ervaring met MS Office Word, Excel en PowerPoint;
 • Goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands en Engels, Duits is een pre;
 • Een fulltime beschikbaarheid;
 • Dat je woonachtig bent in de regio Eindhoven, Venray, Venlo, Aken, Maastricht.

 

Wat bieden wij je als Category Buyer?

 

In de rol van Category Buyer bieden wij je een uitdagende functie in een dynamische en kerngezonde productieomgeving. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van Neways. Wij bieden je een fulltime positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij je een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • 8% vakantiegeld
 • Flexibele begin- en eindtijden
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding

 

Na een gedegen inwerkprogramma en goede begeleiding krijg je de ruimte je rol zelfstandig te vervullen.

Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!

 

Voor functie inhoudelijke informatie, neem gerust contact op met Mike Bijster, recruiter, via +31-628491152. Mike legt je graag uit wat de functie Category Buyer inhoudt en hoe het is om je loopbaan te starten bij Neways. Voor solliciteren gebruik je de solliciteerbutton.

Mike Bijster

Corporate Recruiter

E-mail: mike.bijster@newayselectronics.com

Telefoon: (06) 2849 1152

Neways hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en identiteitsbewijs te zien krijgen.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.